Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020

Σταμενίτης: «Η ένταξη των ατομικών επιχειρήσεων χωρίς υπαλλήλους στην επιστρεπτέα προκαταβολή ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα του κόσμου της αγοράς»

Δελτίο Τύπου

Ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες η απόφαση για την έναρξη του δεύτερου κύκλου του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΓΔΟΥ 131/2020 (ΦΕΚ Β' 2276/14-06-2020), στο δεύτερο γύρο του μέτρου έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης και οι ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούν προσωπικό, με μόνη προϋπόθεση να διαθέτουν ταμειακή μηχανή. Το αίτημα της ένταξης των ατομικών επιχειρήσεων στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής είχε καταθέσει από τη πρώτη στιγμή ο Βουλευτής Πέλλας της νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης τόσο με ερώτηση του στις αρχές Απριλίου (αρ. πρωτ.: 5612/08.04.2020) όσο και με κατάθεση αναφοράς στις 23 Απριλίου (αρ. πρωτ.: 1342/23.04.2020). 

Σχετικά με τη θετική εξέλιξη και την ικανοποίηση του αιτήματος ο Βουλευτής δήλωσε: «Η ένταξη των ατομικών επιχειρήσεων στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη, καθώς παρέχει ουσιαστική στήριξη σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι επιχειρήσεων της χώρας. Από την πρώτη στιγμή είχα τονίσει ότι οι μικρές ατομικές επιχειρήσεις, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της μικρό-μεσαίας επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι που η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών το ξέρουν και το αναγνωρίζουν και μόλις βρέθηκε ο δημοσιονομικός χώρος αμέσως προχώρησαν στην ικανοποίηση του αιτήματος. Για το Νομό Πέλλας, όπως έχω υπογραμμίσει και παλιότερα, το μέτρο αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς υπάρχει πλήθος μικρών ατομικών επιχειρήσεων, κυρίως οικογενειακής ιδιοκτησίας που δεν απασχολούν προσωπικό, οι οποίες μπορούν να ωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365