Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Ερώτηση Διονύση Σταμενίτη για την αποπληρωμή ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων ενεργών ρυθμίσεων για το διάστημα του κορονοϊού.

Δελτίο Τύπου

«Κεφαλαιοποίηση του ποσού των δόσεων από ενεργές ρυθμίσεις με ένταξη στη συνολική οφειλή και νέα ρύθμιση για τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών προτείνει ο Διονύσης Σταμενίτης».Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, θέτοντας το ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου και των δόσεων των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου από ενεργές ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής οφειλών, των οποίων η αποπληρωμή έχει παραταθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ως μέτρο ανακούφισης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

Ειδικότερα ο Βουλευτής Πέλλας στάθηκε στο γεγονός ότι κατά τους μήνες, τους οποίους οι επιχειρήσεις ή οι εργοδότες θα κληθούν να πληρώσουν τα ποσά, των οποίων η καταβολή έχει ανασταλεί, θα υπάρχει και η υποχρέωση της καταβολής των τρεχουσών υποχρεώσεων του εκάστοτε μήνα. Εδώ, σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη ελλοχεύει ο κίνδυνος οι δικαιούχοι να μην καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. 

Δεδομένης της πρόθεσης της κυβέρνησης να στηρίξει τις επιχειρήσεις και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας, κάτι που το απέδειξε με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της νόσου COVID – 19 και της επιβολής των αναγκαστικών περιοριστικών μέτρων, ο Βουλευτής κατέθεσε ερώτημα σχετικά με το κατά πόσο υπάρχει σχεδιασμός ώστε να ρυθμιστούν τα ποσά που προκύπτουν από την αναστολή καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών και των δόσεων από τυχόν ενεργές ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής. 

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής ερωτά τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων: 

1. Αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές, υπάρχει ο σχεδιασμός ένταξης του ποσού των ασφαλιστικών εισφορών για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο σε νέα ρύθμιση διάρκειας 12 μηνών χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις σε τυχόν ρύθμιση που μπορεί να υπάγεται η επιχείρηση ή ο εργοδότης; 
2. Αναφορικά με τις δόσεις ενεργών ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής, υπάρχει ο σχεδιασμός να κεφαλαιοποιηθεί το ποσό των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου και να ενταχθεί στο συνολικό ποσό της οφειλής διαμοιραζόμενο ισομερώς στις εναπομείνασες δόσεις ή εναλλακτικά να μετατεθεί η αποπληρωμή τους στους τελευταίους τρείς μήνες της ρύθμισης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365