Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020

Τηλεδιάσκεψη Λάκη Βασιλειάδη με το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, με τη συμμετοχή νέων αγροτών και φορέων της Πέλλας

Δελτίο Τύπου

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης διοργάνωσε τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα στην οποία συμμετείχαν επίσης νέοι αγρότες και φορείς της Πέλλας.Η άνω των δύο ωρών συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα θέματα των αρμοδιοτήτων του κ. Μπαγινέτα και συγκεκριμένα της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της Διαχείρισης των Κοινοτικών Πόρων. Μεταξύ των πλέον των 20 συμμετεχόντων οι οποίοι έκαναν παρεμβάσεις ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για θέματα Αγροτικής Οικονομίας, Σωτήρης Μπάτος, ο εντεταλμένος σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης Περιφερειακός Σύμβουλος Πέλλας Πέτρος Ζέρζης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιρισμών Πέλλας Νίκος Μηνάς, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πέλλας Γιώργος Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων Σκύδρας και Αλμωπίας, ο Πρόεδρος Θεοδόσης Ουραηλίδης και μέλη της ΝΟΔΕ Πέλλας, ο Πρόεδρος και μέλη της ΟΝΝΕΔ Πέλλας και κυρίως νέοι αγρότες, γεωπόνοι και νέοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στον αγροτικό τομέα.

Κοινή διαπίστωση μεταξύ των συμμετεχόντων αποτελεί το ότι ο πρωτογενής τομέας πρέπει να αποτελέσει ξανά το βασικό συντελεστή της παραγωγικής αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας. Ο ρόλος της Πέλλας σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί παρά να είναι πρωταγωνιστικός. Η πανδημία και οι οικονομικές επιπτώσεις δείχνουν τις αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας η οποία στηρίζεται σε δυσανάλογα μεγάλο βαθμό σε κλάδους όπως ο τουρισμός και η εστίαση. Οι συμμετέχοντες έθιξαν σύγχρονα θέματα όπως η Νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, τον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ, τα Σχέδια Βελτίωσης, την ενίσχυση της αγροτικής εργασίας και κυρίως νέα και ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία, με εστίαση στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

Ο Βουλευτής χάρηκε πολύ για την ανταπόκριση και το ενδιαφέρον, ειδικότερα των νέων αγροτών που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη και, μετά την επιτυχία της πρωτοβουλίας, δεσμεύτηκε να συνεχίσει να φέρνει σε επαφή τους φορείς και τους πολίτες της Πέλλας με Κυβερνητικά Στελέχη ώστε τα προβλήματα και οι προτάσεις για λύση τους να φτάνουν στους αρμόδιους, έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365