Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020

Μάκης Δημητριάδης: Η Ελλάδα μπήκε στην ψηφιακή εποχή

Άρθρο του Μάκη Δημητριάδη

Άρθρο του Μάκη Δημητριάδη, μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ για την εφαρμογή της ψηφιακής πολιτικής στην καθημερινότητας μας, στην ιστοσελίδα Voria.gr Άρθρο του Μάκη Δημητριάδη*

Η Εποχή του κορωνοϊού είναι βέβαιο πως είναι συνυφασμένη με ποικίλα προβλήματα διεθνώς. Ανθρώπινες ψυχές χάθηκαν ή θα χαθούν, ενώ η οικονομική αβεβαιότητα που προέκυψε δημιουργεί μια αστάθεια στις κοινωνίες, δεδομένης της αντιπαραγωγικότητας που χαρακτηρίζει το lockdown.

Στη χώρα μας, όλα τα παραπάνω αντιμετωπίζονται με σχέδια και μέτρα, γεγονός που δείχνει ότι η Κυβέρνηση "δεν πιάστηκε στον ύπνο".

Τώρα, έχει σειρά η επανεκκίνηση της καθημερινότητας, με στόχευση στην επένδυση της εργασίας και της πραγματικής οικονομίας.

Στο δίμηνο που προηγήθηκε, πέραν των όσων βιώσαμε, παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον να εξελίσσεται ένα μοναδικό φαινόμενο για τα Ελληνικά δεδομένα, που πρέπει να έχει και την ανάλογη πορεία και ανταπόκριση στο μέλλον.

Ο λόγος, για την εφαρμογή της ψηφιακής πολιτικής στην καθημερινότητας μας.

Από την πρώτη στιγμή, ένα Υπουργείο, που μέχρι πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης απο την ΝΔ "έκρυβε" πολλά ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα του, απέδειξε ότι ήρθε όχι απλά για να μείνει, αλλά και επιπροσθέτως για να προσφέρει ή να παρέχει ένα καλυτερο τρόπο ζωής στους Έλληνες.

Και αν μέχρι τότε γνωρίζαμε κάτι το οποίο είχε μπει δειλά- δειλά στη ζωή μας, τον Μάρτιο ήρθε η στιγμή να γνωρίσουμε τι μπορεί να σημαίνουν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς την κοινωνία.

Προγράμματα με στόχο έναρξης εφαρμογής τους το δεύτερο εξάμηνο αυτού του έτους, με τον κατάλληλο συντονισμό «εισέβαλαν» στη ζωή μας νωρίτερα από το προβλεπόμενο, μιας και αυτό κρινόταν ζωτικής σημασίας, μετατρέποντας τη ζωή μας σε πιο απλή και εύκολη.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε με καθημερινούς όρους "συνδεθήκαμε κατευθείαν με τον κρατικό μηχανισμό" που ήταν πανέτοιμος να μας προσφέρει τις υπηρεσίες του.Με άλλα λόγια στην πράξη:

-Μιλησαμε στον Η/Υ με τον κρατικό μηχανισμό και προτείναμε λύσεις για την επόμενη μέρα.
- Συνδεθηκαμε με ηλεκτρονικές πλατφόρμες, αναζητώντας λύσεις στα προβλήματα μας, χωρίς να χρειαστεί να παραστούμε σε κρατικές υπηρεσίες.

Τι σημαίνουν πρακτικά όλα αυτά;

Ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη απέναντι στη γραφειοκρατία, ενώ παράλληλα καρποφόρησε η ελπίδα ότι μια φαινομενικά δυσβάστακτη κατάσταση για όλη την ανθρωπότητα θα βελτίωνε την καθημερινότητα χιλιάδων Ελλήνων μια για πάντα (με την ευχή πως όλα όσα υλοποιήθηκαν μέσα σε αυτές τις δύσκολες μέρες δε θα αναιρεθούν στο άμεσο μέλλον).

Σε πρώτο πλάνο, υγεία και κοινωνικό κράτος με μια κίνηση από τον Υπολογιστή.

Η Παιδεία γνώρισε έναν νέο τρόπο μάθησης.

Υπάρχουν σίγουρα πολλά παραδείγματα, όσες μπορεί να είναι και οι εφαρμογές της ψηφιακής πολιτικής, στην υπηρεσία του πολίτη.

Ποιο είναι το κέρδος;

Πρώτα από όλα είδαμε κάτι να αλλάζει και να προχωράει έπειτα από αρκετά χρόνια σκληρής ύφεσης.

Αυτή που κερδίζει  σίγουρα είναι η ίδια η οικονομία, καθώς και το κράτος που γίνεται ευέλικτο.

Μέσα σε δύο μήνες έγιναν πολλά.

Και επειδή σε αυτή την χώρα είχαμε μάθει να ζούμε για το σήμερα,η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε να μας αποδείξει ότι μπορούμε να ζήσουμε και για το αύριο.

Με σταθερά βήματα, μαζί με όλους τους πολίτες.

Γιατί οι καινοτόμες δράσεις, μας αφορούν όλους.

Η εφαρμογή της ψηφιακής πολιτικής στην καθημερινότητα μας, ίσως τελικά να αποδειχθεί ένα από τα μεγάλα επιτεύγματα της εποχής του κορωνοϊού, που οφείλεται στην ετοιμότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Αρκεί στον δρόμο αυτό να είμαστε όλοι μαζί!!

*Ο Μάκης Δημητριάδης είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365