Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020

Δήμος Αλμωπίας: Προμήθεια κάδων ανακύκλωσης

Δελτίο Τύπου

Η υπηρεσία καθαριότητας  του Δήμου Αλμωπίας, βρίσκεται  στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει όλους  τους πολίτες του Δήμου , πως κατάφερε να εξασφαλίσει  προμήθεια πενήντα κάδων ανακύκλωσης , οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους χαλασμένους κάδους στην πόλη της Αριδαίας και στο επόμενο διάστημα θα γίνει κάτι παρόμοιο και στις τοπικές κοινότητες.Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι, σε προηγούμενη ανακοίνωση είχαμε αναφερθεί στην αιτία δυσλειτουργίας της ανακύκλωσης, η οποία δεν είναι άλλη από την έλλειψη των κάδων . Μεριμνήσαμε  λοιπόν και προβήκαμε  στην προμήθεια περισσότερων κάδων και έχουμε την βεβαιότητα πως με αυτό τον τρόπο,  η υπάρχουσα κατάσταση θα βελτιωθεί.
Συνεχίζουμε λοιπόν, με σκοπό να αναβαθμίσουμε το επίπεδο αυτής της προσπάθειας, μίας προσπάθειας η οποία γνώρισε μεγάλη απαξίωση τα προηγούμενα χρόνια. 

Προσφέρουμε περισσότερα εφόδια στους συμπολίτες μας, ώστε να τους ενθαρρύνουμε γιατί η διάθεση για σωστή διαχείριση των υλικών δεν έχει να κάνει μόνο με την ατομική ευθύνη του καθενός αλλά και με τον εξοπλισμό που του παρέχεται .

Είμαστε βέβαιοι, πως η αρωγή των συμπολιτών μας θα είναι μεγάλη,  με τους ίδιους να αγκαλιάζουν θερμά την προσπάθεια αυτή, γεγονός που αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα της έκθεσης  , της αρμόδιας εταιρείας, τα οποία και έχουμε στην διάθεση μας.

Βασιζόμενοι σε πραγματικά νούμερα, να σας επισημάνουμε ότι, η ποσότητα των ανακυκλώσιμων υλικών για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο ήταν 35, 31 και 50 τόνοι αντίστοιχα. Ευελπιστούμε λοιπόν, πως αυτή η ανοδική τάση θα συνεχιστεί και στο μέλλον .

Τα οφέλη της ανακύκλωσης, τα οποία αξίζει να αναφέρουμε, είναι τα εξής  :

Εξοικονόμηση της κατανάλωσης των πρώτων υλών και της χρήσης ενέργειας.
Μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ.
Μείωση ρύπανσης της ατμόσφαιρας .
Βελτίωση του επιπέδου της ποιότητας ζωής και των συνθηκών διαβίωσης.
Προστασία  του περιβάλλοντος.

Αντιλαμβανόμαστε εύκολα ότι, τα οφέλη της παρουσιάζουν τεράστια συμβολή στην ανάπτυξη. Καταλυτικός καθίσταται ο παράγοντας της ανακύκλωσης, στο περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία. Αυτοί είναι οι λόγοι, που λειτουργήσαμε την ανακύκλωση. 
Αυτοί είναι οι λόγοι, που οι συνδημότες μας στηρίζουν αυτή την προσπάθεια .

Αυτοί είναι οι λόγοι, που μας κάνουν να συνειδητοποιούμε ότι, η ατομική προσπάθεια του καθενός από εμάς, μπορεί να οδηγήσει σε συλλογικά και θεαματικά αποτελέσματα. Αποτελέσματα που κρίνονται αναγκαία για ένα καλύτερο αύριο..το αύριο των παιδιών μας… γιατί αν κάτι είναι σίγουρο αυτό είναι πως,  την γη μπορεί να την κληρονομούμε από τους προγόνους μας αλλά η ουσία είναι ότι την δανειζόμαστε από τα παιδιά μας…

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

6 σχόλια:

 1. Με τους Σιδερένιους κάδους που είναι διαλυμένοι θα γίνει κάτι;
  Έχει γίνει όλη η Αλμωπία ένας απέραντος σκουπιδότοπος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συνεχώς πρέπει να τονίζουμε το θέμα της ανακύκλωσσης.Σημαντικό θέμα στον αιώνα που ζούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευκαιρα για τους "μορφωμένος" της Αλμωπιας να πετάνε τα οργανικά τους σκουπίδια σε καινούργιους κάδους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ καλά.Μπραβο .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τι λάθος κάνετε στην Αλμωπία και είστε τόσο πίσω;;;ψαχτείτε λίγο ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365