Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Λάκης Βασιλειάδης: Παράταση στην έκτακτη διαδικασία μετάκλησης εργατών γης τρίτων χωρών

Δελτίο Τύπου

Με άρθρο στο υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, παρατείνεται έως τις 31-12-2020, αντί της 30-6-2020, η προθεσμία κατά την οποία μπορεί εργοδότης, ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας, που απαλλάσσεται από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου, να υποβάλλει, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, αίτηση προκειμένου να τον μετακαλέσει για απασχόληση στην εποχιακή αγροτική οικονομία.Αναφορικά με το ζήτημα, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης είχε πραγματοποιήσει σειρά παρεμβάσεων στα αρμόδια υπουργεία, με τελευταία αυτή του περασμένου Σαββάτου, προς τον Υπουργό Μάκη Βορίδη.

Επιπροσθέτως και για το ίδιο θέμα, ο Λάκης Βασιλειάδης έχει ήδη ζητήσει, με παρεμβάσεις του στα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης & Ασύλου, την παράταση της παραμονής των εργατών γης τρίτων χωρών που βρίσκονται ήδη στη χώρα, βάσει της ΠΝΠ 01-05-2020 (ΦΕΚ Α 90), εφόσον αποδεικνύεται ότι εργάζονται. Η ανταπόκριση των Υπουργείων ήταν θετική και σύμφωνα με πληροφορίες του Βουλευτή προκρίνεται η λύση της παράτασης παραμονής για διάστημα έως και 3 μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365