Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Παρεμβάσεις Διονύση Σταμενίτη για τον οδικό άξονα Γιαννιτσά – Αλεξάνδρεια

Δελτίο Τύπου

«Ο δρόμος που θα αποτελέσει τη δεύτερη σύνδεση του Νομού Πέλλας με την Εγνατία Οδό».Σε σειρά παρεμβάσεων προχώρησε το τελευταίο διάστημα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης με στόχο το συντονισμό των ενεργειών για την προώθηση του έργου «Οδικός Άξονας: Α/Κ Γιαννιτσών – Αλεξάνδρεια – Α/Κ Νησελίου επί της Εγνατίας οδού». Πρόκειται για τον οδικό άξονα που θα αποτελέσει τη δεύτερη σύνδεση του Νομού Πέλλας με την Εγνατία Οδό. Πρώτη σύνδεση του Νομού Πέλλας με την Εγνατία  αποτελεί το τμήμα Βέροια – Νάουσα – Σκύδρα, για το οποίο αναμένεται η κατασκευή του δεύτερου τμήματος από τρία που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί το έργο. 

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Βουλευτής σχετικά με το θέμα, απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, την οποία κοινοποιεί στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή και τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάρι Μπίλια.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταμενίτης ζητάει μέσω της επιστολής του να συντονιστούν όλες οι ενέργειες των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο την επίτευξη της ένταξης της μελέτης στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στο Μέτρο Ωρίμανσης Μελετών και Προετοιμασίας προκειμένου η κατασκευή του έργου να μπορέσει να ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027. Παράλληλα, ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το τεχνικό τμήμα της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», έως σήμερα έχει εκπονηθεί προωθημένη αναγνωριστική μελέτη οδοποιίας προκειμένου να διερευνηθεί ο διάδρομος διέλευσης του άξονα και απαιτείται η ολοκλήρωση μιας σειράς μελετών για την πλήρη μελετητική ωρίμανση του τμήματος.

Όπως τονίζει στην επιστολή του: «Η σύνδεση του Νομού Πέλλας με τα μεγάλα και σύγχρονα οδικά δίκτυα και η κατασκευή νέου οδικού δικτύου που θα συνδέει την περιοχή με τη Θεσσαλονίκη είναι ίσως οι δύο μεγαλύτερες προκλήσεις, στις οποίες όλα συνηγορούν ότι επιβάλλεται να απαντήσουμε άμεσα με τρόπο θετικό και αποτελεσματικό. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου ούτε την άνεση των κινήσεων. Απαιτούνται συντονισμένες κινήσεις και πλήρης ετοιμότητα ώστε να μη χαθεί καμία ευκαιρία. 

Σε αυτά τα πλαίσια, η παρούσα επιστολή μου αφορά στην προετοιμασία που πρέπει να γίνει από πλευράς Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για το έργο του νέου δρόμου Γιαννιτσά – Αλεξάνδρεια (κόμβος Νησελίου) που θα αποτελέσει τη δεύτερη σύνδεση του Νομού μας με την Εγνατία Οδό».

1 σχόλιο:

  1. Αφού τελείωσε ο δρόμος Γιαννιτσά Θεσσαλονίκη ο οποίος είναι σε άριστη κατάσταση
    Τώρα οι βουλευτές Πέλλας μας ταιζουμε κι άλλο σανό τέτοια βόδια που είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365