Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

ΦΩΤΟ: Αρχιερατική συγχοροστασία και συλλείτουργο στον υπό ανέγερσιν ιερού ναού Αγίας Βάσσης, στην Έδεσσα.

Δελτίο Τύπου

Με αρχιερατική συγχοροστασία και συλλείτουργο εορτάστηκε η ετήσια πανήγυρις του υπό ανέγερσιν ιερού ναού Αγίας Βάσσης, της τοπικής αγίας, στην Έδεσσα.



Την Πέμπτη 20 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και με την μεγάλη συμμετοχή κλήρου και λαού. Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής και η βουλευτής Πέλλας κ. Θ. Τζάκρη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος, ο οποίος με αφορμή την μαρτυρία της Αγίας ενώπιον των τότε αρχών, τόνισε ότι κάθε αρχή λαμβάνει την εξουσία από τον Θεό και Βασιλέα όλου του κόσμου. Γι᾿ αυτό δεν μπορεί να ενεργεί ποτέ αυτόνομα, αλλά οφείλει να ακολουθεί το θέλημα του Θεού. Ακόμη, συμπλήρωσε ότι οι ιατροί και οι επιστήμονες εκ Θεού έχουν λάβει το δώρο της επιστήμης τους. Όταν δεν μπορούν να βρουν διέξοδο στα ιατρικά θέματα και τα διάφορα προβλήματα, θα πρέπει να απευθυνθούν στον Θεό και να σεβαστούν τα μέσα που χρησιμοποιεί πάντοτε η Εκκλησία.

Το πρωί της Παρασκευής τελέσθηκε η Πανηγυρικη Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου και ο βουλευτής Πέλλας κ. Δ. Σταμενίτης. Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κοζάνης έθιξε το θέμα της ισοτιμίας των δύο φύλων. Μέγιστο δώρο για την γυναίκα είναι η μητρότητα. Όταν η γυναίκα περιφρονεί το δώρο αυτό, η ζημιές είναι μεγάλες και εμφανείς στα παιδιά της. Η αγία Βάσσα τίμησε τον Θεό, τίμησε και την ιδιότητά της ως μητέρα και γι᾿ αυτό αξιώθηκε να μαρτυρήσει για τον Χριστό όχι μόνον αυτή, αλλά και τα τρία τέκνα της.

Την πανηγυρική ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας κάλυψε το τηλεοπτικό κανάλι 4Ε.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365