Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Πέλλας: Άμεση κάλυψη της ζημιάς πριν την συγκομιδή των ροδάκινων

Δελτίο Τύπου

Για μια ακόμη φορά οι ροδακινοπαραγωγοί της Π.Ε. Πέλλας βρίσκονται στο έλεος των καιρικών φαινομένων, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη για τις τεράστιες ζημιές στο τελικό στάδιο της συγκομιδής των ροδάκινων. 



Αιτία οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις που, σε συνδυασμό με την απότομη πτώση της θερμοκρασίας, προκάλεσαν καρπόπτωση και σαπίσματα ( «Μονίλιες» ) σε Επιτραπέζια και Συμπύρηνα Ροδάκινα & Νεκταρίνια. Και μάλιστα σε μια χρονιά που οι τιμές ειδικά στα Συμπύρηνα Ροδάκινα παραμένουν κάτω από το κόστος παραγωγής, ενώ συνολικά το κόστος παραγωγής ( φυτοφάρμακα, λιπάσματα, εργαλεία-ανταλλακτικά, καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, κ.ά.) κάθε χρονιά αυξάνεται ανεξέλεγκτα.
       
Συμμεριζόμαστε απόλυτα την απόγνωσή των αγροτών της Πέλλας, που εκφράζεται και μέσα από την Κοινή Ανακοίνωση των Αγρ.Συλλόγων «ΕΝΟΤΗΤΑ» ( Μπλόκο Γυψοχωρίου ) & «ΟΜΟΝΟΙΑ» Κρύας Βρύσης και ζητούμε την άμεση καταγραφή του συνόλου της ζημιάς στα ροδάκινα και την αποζημίωσή της στο 100%. 
       
Πρέπει επιτέλους να αλλάξει ο Κανονισμός Ασφάλισης του ΕΛΓΑ, που παρά τα πολύ «τσουχτερά» ασφάλιστρα που πληρώνουν οι αγρότες, δεν τους καλύπτει στο 100% της ζημιάς & από όλες τις αιτίες.


Για την «Λαϊκή Συσπείρωση»
Δήμου Αλμωπίας :  Δρόσογλου Σταύρος ( επικεφαλής παράταξης )
Δήμου Έδεσσας    :  Τσιτσάγκας Χαράλαμπος   -   Δημ.Σύμβουλος
Δήμου Πέλλας      :  Παπαδοπούλου Ολυμπία   -      «            «
Δήμου Σκύδρας     :  Σουμελίδης Γιάννης             -      «            «      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365