Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Ρένα Βλαχοπούλου: Σπάνιο καλλιτεχνικό πορτραίτο από τη δεκαετία του '40

Είχε μπει στο Ιατρικό Κέντρο στις 16 Ιουλίου για να χειρουργηθεί, έχοντας υποστεί διάτρηση στομάχου

Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατο της σπουδαίας ηθοποιού του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου, Ρένας Βλαχπούλου. Είχε μπει στο Ιατρικό Κέντρο στις 16 Ιουλίου για να χειρουργηθεί, έχοντας υποστεί διάτρηση στομάχου. 


Το ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε ως αιτία θανάτου την ανακοπή καρδιάς. Στις 30 Ιουλίου του 2004 η σορός της εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι Αγίου Λαζάρου του Α΄ Νεκροταφείου Αθηνών. Η κηδεία της τελέστηκε δημοσία δαπάνη από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών υπό τη συνοδεία της μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας "Μάντζαρος" που ήρθε από την Κέρκυρα.

Ο λάτρης του ελληνικού κινηματογράφου και συλλέκτης Άρης Λουπάσης ανέβασε στον λογαριασμό του στο instagram μία φωτογραφία της Ελληνίδας σταρ από τη δεκαετία του '40 σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα από τα πρώτα καλλιτεχνικά της πορτραίτα από τα χρόνια των πρώτων επιτυχιών στο τραγούδι και στα χρόνια των μεγάλων δοκιμασιών στην οικογενειακή της ζωή.

Όπως σημείωσε αναλυτικά στην ανάρτησή του: "Η Ρένα Βλαχοπούλου σε ένα από τα πρώτα καλλιτεχνικά της πορτραίτα την δεκαετία του '40 στα χρόνια των πρώτων επιτυχιών της στο τραγούδι και στα χρόνια των μεγάλων δοκιμασιών στην οικογενειακή της ζωή. Λίγες μέρες μετά το ξέσπασμα του πολέμου τον Νοέμβριο του '40 θα χάσει και τους δύο γονείς της από τον βομβαρδισμό του σπιτιού τους στην Κέρκυρα και δύο χρόνια αργότερα θα βιώσει την απώλεια ενός από τα οκτώ της αδέρφια, της αγαπημένης της Μαρίνας που θα "φύγει" ταλαιπωρημένη από τα χτυπήματα του βομβαρδισμού. Μετά τα τραγικά αυτά γεγονότα,ταυτόχρονα με την καριέρα της στο τραγούδι θα αναλάβει και την προστασία των υπολοίπων αδερφών όπου όλοι μαζί θα ορκιστούν να είναι πάντα ενωμένοι και να ζουν ο ένας για τον άλλον. 

Η ζωή της στην συνέχεια βγαλμένη από μυθιστόρημα, γεμάτη επιτυχίες, μεγάλους έρωτες, τρεις γάμους και μεγάλη λατρεία από το κοινό, κουβαλώντας όμως πάντα στην ψυχή της την απουσία των αγαπημένων της προσώπων. Η ιστορία ζωής και αγάπης των γονιών της υπήρξε εξίσου μυθιστορηματική καθώς ο πατέρας της γόνος πλουσίων Κόντηδων της Κέρκυρας θα ερωτευθεί με πάθος την μητέρα της, κόρη της υπηρέτριας του αρχοντικού του. Παρά τις έντονες αντιδράσεις των γονιών του οι οποίοι θα τον στείλουν στο εξωτερικό προκειμένου να την ξεχάσει, εκείνος στην επιστροφή του ένα χρόνο αργότερα θα την παντρευτεί χωρίς την συγκατάθεση τους. Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει στην αποκλήρωση του με το ζευγάρι παρά τις μεγάλες δυσκολίες έχοντας αποκτήσει εννέα παιδιά να καταφέρνει να τα μεγαλώσει με τον καλύτερο τρόπο. Για την μεγάλη Ελληνίδα κωμικό οι γονείς θα αποτελούν πάντα σημείο αναφοράς και μέσα από την ανατροφή και την παιδεία που της έχουν προσφέρει θα πορευτεί σε μια μεγαλειώδη διαδρομή με σεμνότητα και ταπεινότητα, στοιχεία που θα την διακρίνουν έντονα σε όλη της την ζωή. Η αγαπημένη Ρένα "έφυγε" από την ζωή σαν σήμερα πριν από δέκα έξι χρόνια συνεχίζει όμως μέσα από το έργο της να προσφέρει ατέλειωτο γέλιο και χαρά στο μεγάλο κοινό που υποκλίθηκε στο αξεπέραστο κωμικό της ταλέντο".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365