Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Έδεσσα: Εκταφή του ιερού σκηνώματος του Αγίου Καλλινίκου (ΦΩΤΟ)

Δήλωση του Δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου

Δήλωση του Δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου:


ΑΓΙΟΣ, ΑΓΙΟΣ, ΑΓΙΟΣ...

Είχα την τεράστια ΕΥΛΟΓΙΑ, να παραστώ σήμερα, στην ΕΚΤΑΦΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ, μια ΤΕΛΕΤΗ που είναι μοναδική και θεωρώ μεγάλη τύχη για μένα να αγγίξω την ΚΑΡΑ αυτού του ΑΓΙΟΥ που για μας που τον γνωρίσαμε εν ζωή, δικαίως η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ τον ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΕ.

Είναι η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ της ΑΞΙΑΣ, ενός ΑΓΙΟΥ εν ΖΩΗ, ενός παραδείγματος, για όλους εμάς που ζούμε πλέον με την παρουσία του ανάμεσα μας.

Ευχαριστώ τον ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ, πατέρα ΙΩΗΛ που μου έδωσε την δυνατότητα να ζήσω από κοντά αυτές τις στιγμές, καθώς επίσης και τον πατέρα ΙΕΡΟΘΕΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, που μένει Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ που στα δύσκολα παιδικά μας χρόνια ήταν το μεγάλο στήριγμα.











3 σχόλια:

  1. σπουδαίος άνθρωπος ο Καλλινικος....τώρα για Άγιος....χμ...πίστευα ότι οι άγιοι είναι κάτι υπερβολικά ξεχωριστό και απλησίαστο...αιωνία η μνημη του.
    Το επίθετο του συνωνυμία με κακές μνημες βεβαια...
    Υγ το 1967 γεννηθείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο το 1967 εως το 1984 ηταν μαλλον μητροπολιτης

      Διαγραφή
  2. Αγιοποιηθηκε, ωραια! Για ποιο λογο η εκταφη; Ας ηταν οπως ο Αγιος Παισιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365