Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

Μήνυμα της Θεοδώρας Τζάκρη για την έκρηξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Πέλλα

Μήνυμα

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες
Μετά την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Νομό μας και επειδή τούτες οι ώρες είναι ώρες ευθύνης και όχι κομματικής αντιπαράθεσης, θέλω να τονίσω τα εξής:Ο Νομός μας, εμείς όλοι μας, έχουμε χρέος να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία ενωμένοι και υγιείς, γιατί το υπέρτατο αγαθό είναι η ανθρώπινη ζωή. 

Αυτές τις ώρες έχουμε μια και μόνη επιλογή: να τηρήσουμε στο μέγιστο βαθμό τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και με υψηλό αίσθημα ευθύνης να προστατεύσουμε τους εαυτούς και τις οικογένειές μας από οποιαδήποτε επιδείνωση της κατάστασης. 

Προφανώς τα μέτρα που λαμβάνονται είναι δυσάρεστα και άκρως επιβλαβή για την, ήδη, κλονισμένη οικονομία του τόπου μας. 

Όμως τώρα πρέπει να ακούσουμε τους αρμόδιους γιατρούς και να ακολουθήσουμε την επιστήμη χωρίς καμία έκπτωση. 

Σας καλώ να μείνουμε ψύχραιμοι και να μην υποτιμήσουμε τον κίνδυνο, καθώς αυτή η έξαρση της πανδημίας βρίσκει τον Νομό σε αδύναμη θέση από άποψη στελέχωσης και υποδομών του συστήματος υγείας. 

Δυστυχώς όλες οι προτάσεις θωράκισης και πρόληψης που είχα καταθέσει δεν εισακούστηκαν εγκαίρως. 

Απαιτείται να υπάρχουν σε επάρκεια όλα τα μέσα ατομικής προστασίας του υγειονομικού προσωπικού των δομών υγείας του Νομού μας και όλος ο απαραίτητος υγειονομικός εξοπλισμός και το υγειονομικό υλικό, καθώς και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των απαιτούμενων προσλήψεων ιατρικού προσωπικού και φυσικά να τεθούν τα δύο νοσοκομεία του νομού μας σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Όμως αυτό που ζούμε τώρα δεν είναι θέμα πολιτικό ή θέμα αναζήτησης ευθυνών για τη ραγδαία εξάπλωση του ιού. Είναι θέμα, πρωτίστως, υγειονομικό και πρέπει όλοι να φερθούμε με σοβαρότητα και αυτοπειθαρχία. 

Τις όποιες ευθύνες και παραλείψεις, που αναμφισβήτητα υπάρχουν, θα τις αναζητήσουμε θα τις εντοπίσουμε και θα τις αποδώσουμε αργότερα, αφού πρώτα, εμπιστευόμενοι τους γιατρούς μας, βγούμε αλώβητοι από αυτή τη σκληρή δοκιμασία. 

Και φυσικά πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα ενίσχυσης και των εργαζομένων και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που θα δεχτούν δεύτερο πλήγμα από την επιβολή των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365