Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

Θ. Τζάκρη: Για δεύτερη φορά το επιτελικό κράτος αδυνατεί να ανοίξει τα σχολεία στην Πέλλα

Δελτίο Τύπου

«Είτε μας κρύβουν την αλήθεια είτε είναι ανίκανοι να προστατεύσουν τα παιδιά μας».Ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας και Αίτηση Κατάθεσης εγγράφων καταθέτει σήμερα στη Βουλή η βουλευτής

Με αφορμή την δεύτερη αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς για τα σχολεία της Πέλλας, η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Η πρώτη αναβολή έναρξης της χρονικής χρονιάς μετά από τις συνεχείς παλινωδίες, αποφασίστηκε καθώς οι επιδημιολογικοί παράγοντες σε συνδυασμό με την πλήρη έλλειψη ορθής προετοιμασίας και η συντονισμένη αντίδραση των Δημάρχων και εμού ως βουλευτού προστάτευσε τα παιδιά μας από την έκθεση σε έναν άσκοπο κίνδυνο.  

Την προηγούμενη Κυριακή η κυβέρνηση, χωρίς να έχουν μεταβληθεί οι επιδημιολογικοί παράγοντες και χωρίς  να υπάρχει κάποιο καλό νέο από το μέτωπο του κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς στην Πέλλα.
Μέσα στην νύχτα χθες, προφανώς έχοντας αποκρύψει κρίσιμα στοιχεία από τον λαό της Πέλλας, ανακοίνωσε νέα αναβολή προκαλώντας πλήρη διαταραχή στην εκπαιδευτική κοινότητα και στον οικογενειακό προγραμματισμό των πολιτών.

Το πιο επικίνδυνο όμως είναι, ότι, δεν έδωσε καμία εξήγηση, με αποτέλεσμα ολόκληρη η Πέλλα να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πεδίο ανταλλαγής φημολογιών, φόβου και «διαρροών».
Η όλη εικόνα απαξιώνει τους πολίτες και αντιστοιχεί σε χώρα που ουδεμία σχέση έχει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Είναι, επίσης, επικίνδυνη η κυβερνητική διαχείριση γιατί αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει σχέδιο και δεν υπάρχει οποιαδήποτε ασφαλιστική δικλείδα προστασίας του μαθητικού πληθυσμού και του διδακτικού προσωπικού.
Δυστυχώς με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης το θέμα της σχολικής χρονιάς μετατρέπεται σε εξίσωση με πολλούς αγνώστους. Τα μόνα γνωστά θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι μαθητές και οι οικογένειές τους.
Εύχομαι, χάριν του κύρους του θεσμού της Εκπαίδευσης, να είναι η τελευταία παλινωδία της κυβέρνησης στο θέμα αυτό. Απαιτείται η μέγιστη σοβαρότητα και ψυχραιμία από όλους»

Η βουλευτής κατέστησε σαφές ότι σήμερα Πέμπτη θα καταθέσει γραπτή ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς την Υπουργό Παιδείας με σκοπό να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να εξηγήσει εγγράφως ποια επιστημονικά δεδομένα την ανάγκασαν να πραγματοποιήσει αυτή την δεύτερη αναβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365