Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Σταμενίτης: «Ανοίγει το σύστημα για τις αιτήσεις άμεσης ενίσχυσης των κτηνοτρόφων»

Δελτίο Τύπου
Σε επικοινωνία που είχε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  ενημερώθηκε ότι, στο πλαίσιο της ενίσχυσης και στήριξης των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τον κορονοϊό, αναμένεται να ανοίξει  η πλατφόρμα κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, στην οποία οι δικαιούχοι παραγωγοί θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση ενίσχυσης μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής του ΟΠΕΚΕΠΕ.



Όπως είναι ήδη γνωστό για το σκοπό αυτό έχουν εγκριθεί  30.155.000 που αφορούν την κάλυψη δαπάνης για τη χορήγηση άμεσης επιχορήγησης μέσω κρατικής ενίσχυσης στον τομέα της Αιγοπροβατοτροφίας. Έτσι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υλοποιεί τη δέσμευση του για  αποζημίωση των κτηνοτρόφων παραγωγών που επλήγησαν από τις συνέπειες που προκάλεσε η εμφάνιση του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης από την πρώτη στιγμή της εξάπλωσης της νόσου COVID – 19 και την επιβολή των περιοριστικών μέτρων είχε επισημάνει τις σημαντικές απώλειες που παρατηρήθηκαν στον κλάδο την αιγοπροβατοτροφίας με μια σειρά από παρεμβάσεις στα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου όσο και με τακτική επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 


Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για τη δραστηριότητα του Βουλευτή αναφορικά με το ζήτημα: 

https://stamenitis.gr/kthnotrofoi/
https://stamenitis.gr/katabolh-ameswn-enisxysewn/
https://stamenitis.gr/kthnotrofoi-3/

1 σχόλιο:

  1. Κύριε σταμενιτη υπάρχουν και η ιδιοκτήτες βοοειδών που τους έχετε ξεχάσει εντελώς και για κοιτάξτε λίγο την εξίσωση δικαιωμάτων με Κρήτη Σέρρες πχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365