Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών: Ρεκόρ κρουσμάτων στην Πέλλα - Αδράνεια των αρχών σε ανοχύρωτη υγειονομικά περιοχή

Δελτίο Τύπου

Πανικός επικρατεί στους κατοίκους των Γιαννιτσών, της Π.Ε. Πέλλας, στους όμορους νομούς, από την απίστευτη διασπορά του ιού σε κρούσματα που άρχισαν να εντοπίζονται 20 ημέρες πριν σε μεγάλη βιομηχανία μεταποίησης φρούτων στα Γιαννιτσά. Η συρροή στη βιομηχανία έχει «δώσει» σήμερα και χθες τουλάχιστον 160 επιβεβαιωμένα κρούσματα στις περιοχές Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, και Κιλκίς, θέτοντας πια σε νέα μέτρα όλους τους παραπάνω νομούς. Αναζητούμε λοιπόν την ευθύνη των «υπευθύνων» για όλο αυτό που έρχεται, γιατί σίγουρα κ. Χαρδαλιά, δεν αρκεί μόνο η «ατομική ευθύνη», υπάρχει, προφανώς, και η συλλογική ευθύνη. 

Γιατί εφόσον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 10, στα τέλη Αυγούστου, δεν υπήρξε αναστολή εργασιών και κλείσιμο της συγκεκριμένης επιχείρησης; Ποιοι αποφάσισαν, ενώ γνώριζαν την εστία μετάδοσης, να συνεχιστεί η εργασία σε συνθήκες που σίγουρα δεν επιτρέπουν την τήρηση των απαραίτητων, κατά ΕΟΔΥ, υγειονομικών μέτρων; Έγιναν ιχνηλατήσεις σε όλο το προσωπικό ή μόνο κατά γεωγραφική περιοχή; Όλοι αναλώσιμοι στο βωμό του κέρδους;

Κι από την άλλη, μετά τον πανικό, η έλλειψη αδυναμίας να ελεγχθούν πολίτες που φοβούνται ή έχουν συμπτώματα, εφόσον τα διαγνωστικά τεστ είναι ελάχιστα και το Νοσοκομείο Πέλλας δεν διαθέτει Μοριακό Αναλυτή, ούτε στα Γιαννιτσά, ούτε στην Έδεσσα. Καλούμαστε λοιπόν να επιφορτιστούμε με το κόστος σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, ενώ η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα μπροστά σε μια υγειονομική βόμβα που μετά κι από το ανεξέλεγκτο άνοιγμα στον τουρισμό δεν μπορεί να περιοριστεί!

Όχι κύριε Διοικητά της 3ης ΥΠΕ, τα νοσοκομεία του νομού Πέλλας δεν είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη έξαρση, δεν λειτούργησε ποτέ η περίφημη καμπίνα στην είσοδο του Νοσοκομείου Γιαννιτσών για ιχνηλάτηση, οι πολίτες δεν γίνονται δεκτοί για οποιαδήποτε έλεγχο. Πρέπει άμεσα σε κάθε νομό να υπάρχει ένας μοριακός αναλυτής και περαιτέρω ενίσχυση των νοσοκομείων μας. Ο πόλεμος με τον κορωνοϊό  θα είναι συνεχής και μάλλον θα κρατήσει πολύ. 

Μπορεί η κυβέρνηση να μην αγαπά το ΕΣΥ αν και το χειροκροτεί, αλλά μόνο αυτό μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία. Υπάρχει το βραχυπρόθεσμο οικονομικό κόστος, για αυτό αρνείστε την ενίσχυση των νοσοκομείων μας, επιβάλλεται όμως η στήριξη της δημόσιας υγείας για την προστασία όλων των πολιτών.  
Επιτέλους ας προετοιμαστούμε κατάλληλα, το οφείλουμε στο λαό και την πατρίδα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365