Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Η Θ. Τζάκρη για την Εθνική Οδό Θεσαλονίκης - Έδεσσας: «Ο κ. Μητσοτάκης πέρυσι μας παραπληροφόρησε, φέτος μας αγνόησε παντελώς»

Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώθηκε η φετινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ και ενώ όλοι οι πολίτες της Πέλλας ανέμεναν να ακούσουν «τι μέλλει γενέσθαι» με το σημαντικότερο έργο υποδομής της Π. Ε. Πέλλας, δηλαδή την ολοκλήρωση της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας και πιο συγκεκριμένα των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, του τμήματος Μαυροβουνίου - Έδεσσας και του τμήματος Ψηλής Βρύσης - Άγρα, για τα οποία πέρυσι ο πρωθυπουργός μας ενημέρωσε ότι δήθεν «δεν υπάρχουν μελέτες», ενώ είναι έτοιμα μελετητικά εδώ και χρόνια,  φέτος ο κύριος Μητσοτάκης μας αγνόησε παντελώς.Μάλιστα κατά τον Μάιο 2020, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κύριος Δ. Τζαμτζής μας ενημέρωνε ότι «μπαίνει στην τελική ευθεία η υπόθεση που αφορά την κατασκευή των δύο παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, συνολικού μήκους 15,3 km. H διαδικασία των απαλλοτριώσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, καθώς η Εκτιμητική Επιτροπή του άρθρου 15 του Ν. 2882/2001 της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, αποφασίζει σήμερα 20/5/2020, προκειμένου να καθορίσει την τιμή μονάδας αποζημίωσης ανά τετραγωνικό μέτρο απαλλοτριωμένης έκτασης», παρά το γεγονός ότι από τον Σεπτέμβριο του 2017, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχουν δοθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης στην ΠΚΜ 10.000.000 εκ ευρώ για τις απαλλοτριώσεις.

Επίσης τόσο ο βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης  με δελτία τύπου που εξέδωσε ενημέρωνε τους πολίτες της Πέλλας για την ένταξη των απαλλοτριώσεων των δύο παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών στο Άρθρο 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων, αφού χαρακτηριστεί ως σημαντικό το σύνολο του έργου, ενώ και ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ κ. Λάκης Βασιλειάδης μας ενημέρωνε στις 15 Ιουνίου 2020 ότι «σε συνέχεια του χαρακτηρισμού του Εθνικού Οδικού Άξονα ΕΟ2 (τμήμα Χαλκηδόνα - Μελίσσι) ως έργο γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας … με εισήγηση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε με την Πράξη 12 της 29ης Απριλίου 2020 ότι θα ακολουθηθεί τελικώς η διαδικασία του Άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων».

Η Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με ενημέρωσε αρμοδίως ότι έλαβε εντολή να προχωρήσει τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων για τις Παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας όχι με τη διαδικασία του Άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων όπως μας ενημέρωναν οι βουλευτές, αλλά με τη διαδικασία της κατάθεσης αίτησης προσδιορισμού προσωρινής τιμής μονάδας στο Μονομελές Εφετείο, με τη λογική ότι αυτή είναι η συντομότερη διαδικασία στην προκείμενη περίπτωση. Πλην όμως και αυτό είναι το σημαντικό, παρά τις ανωτέρω διαβεβαιώσεις όλων εδώ και μήνες και παρά την ύπαρξη των σχετικών κονδυλίων ούτε η διαδικασία των απαλλοτριώσεων έχει προχωρήσει, με επίσημη δικαιολογία την έλλειψη δικαιολογητικών, ούτε βέβαια δέσμευση έχει υπάρξει για την ένταξη της κατασκευής του έργου σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο. Η πρόσφατη επίσκεψη μάλιστα του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, ουδόλως έριξε φως στις προθέσεις της κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου.-

2 σχόλια:

  1. Και του χρόνου θα σε πάρει στο κόμμα του.. ασε μας ρε Ντορκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το Τζαμτζη και το Σταμενιτη κάντε κριτική αδέρφια...Η ντόρκα είναι άπιαστη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365