Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Στο ΥΠΑΑΤ ο Διονύσης Σταμενίτης για το Φράγμα της Καλής - Δέσμευση Σκρέκα ότι θα ολοκληρωθεί η μελέτη χωρίς καθυστερήσεις

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκρέκα είχε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του έργου κατασκευής του Φράγματος της Καλής. Στη συνάντηση συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, υπεύθυνοι για την πορεία και την εξέλιξη του έργου. 


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Βουλευτής τόνισε ότι το Φράγμα της Καλής αποτελεί ένα έργο, ιδιαίτερα αναπτυξιακό καθώς θα διασφαλίσει την αντιπλημμυρική προστασία και των εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής καθώς στην άρδευση αγροτικών εκτάσεων και στην παραγωγή πράσινης ενέργειας, όμως έχει ταλαιπωρήσει για αρκετά χρόνια την περιοχή με τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση  των μελετών. Ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το έργο, για το βαθμό ωριμότητας των μελετών και τις ενέργειες του Υπουργείου που απαιτούνται ώστε να προχωρήσει η κατασκευή. 

Όπως ενημερώθηκε ο κ. Σταμενίτης τα δεδομένα που χαρακτηρίζουν αυτή τη στιγμή το έργο είναι τα εξής: 
Το έργο εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ της περιόδου 2007 -2013. 
Το Μάϊο του 2013 υπογράφηκε η σύμβαση για ανάθεση της μελέτης 
Το 2018 εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι,
Αρχές Φθινοπώρου  του 2021, εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί το σύνολο των μελετών  και τα τεύχη δημοπράτησης. 

Ο υφυπουργός κος Σκρέκας επισήμανε ότι η ηγεσία του Υπουργείου θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το έργο να αποκτήσει μελετητική ωριμότητα.  Επίσης, τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο είναι  σημαντικό για το Υπουργείο και θα ενταχθεί στον κατάλογο των, προς κατασκευή, έργων του Ταμείου Ανάκαμψης 

Από την πλευρά του ο Βουλευτής τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει το εν λόγω έργο σε μια κατά βάση αγροτική  περιοχή, όπως αυτή του Νομού Πέλλας, καθώς είναι βέβαιο ότι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον εμπλουτισμό των υδάτων αλλά και στην αντιπλημμυρική προστασία. 

Επίσης, συμφωνήθηκε ότι παράλληλα με την πορεία απόκτησης της μελετητικής ωριμότητας και έναρξης κατασκευής, θα πρέπει να εξεταστούν και οι δυνατότητες ώστε το έργο μετά την κατασκευή του να αποκτήσει και άλλες ιδιότητες, εξυπηρετώντας πολλαπλούς σκοπούς, όπως για παράδειγμα τη μείωση του κόστους ενέργειας για γεωργική εκμετάλλευση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365