Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Χρήστος Μπάτσης: Ζητάμε να πραγματοποιηθούν εξετάσεις Covid-19 σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων

Διαβάστε την ανάρτηση του Δημάρχου Αλμωπίας

Διαβάστε την ανάρτηση του Δημάρχου Αλμωπίας:



ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Σε συνεργασία με τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, τον Γρηγόρη Στάμκο του Δήμου Πέλλας, τον Δημήτρη Γιάννου της Έδεσσας και την Κατερίνα Ιγνατιάδου του Δήμου Σκύδρας, που ήταν και η οικοδέσποινα της σύσκεψης, πήραμε την απόφαση για αναστολή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς για 3 ημέρες.

Η απόφαση αυτή ελήφθη έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στους συμπολίτες μας, καθώς πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα της δράσης και της διεκδίκησης, την ώρα που το επιδημιολογικό φορτίο Covid-19 είναι ιδιαίτερα υψηλό στο Νομό Πέλλας.

Είναι σαφές ότι τα έκτακτα μέτρα που επέβαλε το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων μεταξύ των άλλων και στους πολίτες του Νομού Πέλλας αντικατοπτρίζουν το μέγεθος του προβλήματος, αλλά παράλληλα θα έχουν σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία. Φυσικά, οι κίνδυνοι για την υγεία του πληθυσμού και οι ανθρώπινες ζωές πάντα βαραίνουν περισσότερο από τις οικονομικές επιπτώσεις και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα σε ότι αφορά στη νέα σχολική χρονιά.

Η πραγματοποίηση μαθημάτων σε αίθουσες με 25 παιδιά, ενώ υπάρχει απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 9 ατόμων, δημιουργεί ανασφάλεια και αναστάτωση στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το εκπαιδευτικό προσωπικό στο σύνολό του νοιώθει ευάλωτο, ενώ από την πλευρά τους οι γονείς διακατέχονται από αισθήματα ανασφάλειας για τα παιδιά, τους εαυτούς τους και τους οικείους τους που ενδεχομένως ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.

Η προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων με τις νέες συνθήκες έχει γίνει, αλλά η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες επιδεινώθηκε ραγδαία και για το λόγο αυτό απαιτούνται γενναίες αποφάσεις, που ενδεχομένως έχουν επιπτώσεις στην οικογενειακή γαλήνη, αλλά θα λειτουργήσουν προστατευτικά και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε, εξαντλώντας τα όρια που μας δίνει ο νόμος, να παρατείνουμε το άνοιγμα τον σχολείων για τρεις ημέρες, ενώ ταυτόχρονα ζητάμε από την Πολιτεία το τριήμερο αυτό να πραγματοποιηθούν εξετάσεις Covid-19 σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων.

3 σχόλια:

  1. Οκ συμφωνώ. Να γίνουν τεστ και στα φροντιστήρια, να λάβεις μέτρα και πρωτοβουλία να μην μαζεύονται στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, να φοράς τη μάσκα σου σαν παράδειγμα. Α και κάνε καμία ανάρτηση για τους ανεύθυνους γονείς δεν θα χάσεις ψηφοφόρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kala. Xipnituria.a.xexasa.tora.epeses.sni.gi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως γνωρίζετε η ηλικιακή τάξη των εκπαιδευτικών είναι πιο ευάλωτη σε σχέση με τους μαθητές/τριες! Άρα οι εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν περισσότερο να κολλήσουν από τους μαθητές! Τα τέστ να γίνουν και στους μαθητές/τριες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365