Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

Τι συμβαίνει με τον covid-19 στην Έδεσσα και την Πέλλα;

Ανακοίνωση Kοινωνια σε Kινηση Εδεσσας

Ανακοίνωση Kοινωνια σε Kινηση Εδεσσας.

Μόλις το μεσημέρι της Κυριακής 20 Σεπ. ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ότι τα σχολεία της Νομού Πέλλας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 25 Σεπ. Η απόφαση αυτή προκαλεί έναν έντονο προβληματισμό στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες πλέον αναρωτιούνται για τους λόγους για τους οποίους πάρθηκε, τους κινδύνους που πιθανόν να υπάρχουν και την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης της πανδημίας από τις τοπικές αρχές.Η Κοινωνία σε Κίνηση έχει επανειλημμένα αναδείξει την ανάγκη για μια πλήρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το θέμα της πανδημίας, έτσι ώστε όλοι μαζί να συνδράμουμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς αυτής υγειονομικής κρίσης.

Σαν πρώτο βήμα μιας τοπικής συλλογικής πανστρατιάς ενάντια στην πανδημία, καλούμε την Δημοτική Αρχή του Δήμου Έδεσσας να ενημερώσει άμεσα και υπεύθυνα το Δημοτικό Συμβούλιο για την πανδημική κατάσταση του Δήμου και της περιοχής. Θεωρούμε ότι στην ενημέρωση αυτή θα πρέπει να κληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς και θεσμοί όπως πχ η ηγεσία της τοπικής πολιτικής προστασίας, εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, νοσοκομειακοί γιατροί, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας, εκπρόσωποι της Α’ και Β’Βάθμιας εκπαίδευσης κτλ.

Η συνεχιζόμενη έλλειψη υπεύθυνης και επιστημονικά τεκμηριωμένης ενημέρωσης δεν δημιουργεί μόνο μια βαθιά ανησυχία στους συμπολίτες μας, αλλά δίνει έδαφος σε διάφορες ανορθολογικές φωνές που κρατούν δέσμια της τοπική μας κοινωνία σε σκοταδιστικά παρελθόντα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή δεν επιθυμεί να αφήσει την τοπική κοινωνία στο συνεχιζόμενο σκοτάδι σχετικά με την πανδημία, και θα ακούσει το αίτημά μας για άμεση και διαυγή ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365