Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020

Σταμενίτης: Θετικό το ΥΠΑΑΤ στην υλοποίηση προγράμματος διαχείρισης κινδύνων με τη μορφή «εγγυημένου εισοδήματος»

Δελτίο Τύπου

Σε συνέχεια των επαφών για προώθηση των θεμάτων, που αφορούν στους παραγωγούς και συνολικά στον πρωτογενή τομέα, οι Βουλευτές των Νομών Πέλλας κ. Διονύσης Σταμενίτης, Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης και Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός πραγματοποίησαν στις 24/09/2020 διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) κ. Κων/νο Σκρέκα και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κώστα Μπαγινέτα. Βασικό αντικείμενο και των δύο συναντήσεων υπήρξε η περαιτέρω προώθηση του αιτήματος που περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγράμματος παροχής «εγγυημένου εισοδήματος» με την οργάνωση του Γεωργοασφαλιστικού Συστήματος, βάσει του ν. 3877/2010, ενεργοποιώντας το αρμόδιο Τμήμα του ΥπΑΑΤ ή διευρύνοντας τις αρμοδιότητες του ΕΛΓΑ.  Η αναγκαία προς τούτο μελέτη αξιολόγησης της σκοπιμότητας θα ολοκληρωθεί στο επόμενο διάστημα. 

Η παροχή του «εγγυημένου εισοδήματος» μπορεί να αποτελέσει τμήμα του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2021-2027 και να έχει τη μορφή συγχρηματοδότησης με επιχορήγηση του ασφαλίστρου για κάλυψη κινδύνων που δεν περιλαμβάνονται στις ανταποδοτικές καλύψεις του ΕΛΓΑ. Υπογραμμίζεται ότι η συμμετοχή των αγροτών θα είναι προαιρετική. 

Με τη συνάντηση αυτή κλείνει με θετικό πρόσημο η πρωτοβουλία που έλαβαν οι 4 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προς δύο κατευθύνσεις:

1ον Για την τακτική επιχορήγηση του ΕΛΓΑ από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων σε ποσοστό 20% επι των εσόδων του.

Αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα ήδη ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης Θεόδωρος δεσμεύτηκε για το 2021 και θα προσπαθήσει για την ασφαλή δέσμευση ποσών στα επόμενα χρόνια, ανάλογα με τα δημοσιονομικά δεδομένα.

2ον Για την υιοθέτηση προγράμματος διαχείρισης κινδύνων με τη μορφή «εγγυημένου εισοδήματος».
Σημειώνεται ότι προς την κατεύθυνση αυτή ο Υφυπουργός ΥπΑΑΤ κ. Κων/νος Σκρέκας και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κων/νος Μπαγινέτας ήδη προωθούν τις αναγκαίες διαδικασίες.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα δελτία τύπου που αφορούν τον κύκλο των συναντήσεων:

https://stamenitis.gr/elga4/

https://stamenitis.gr/sunanthsh-me-skylakaki-elga/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365