Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ Ν. Πέλλας: Τα προσφυγόπουλα έχουν δικαίωμα στο σχολείο

Δελτίο Τύπου

Το δικαίωμα των παιδιών να πηγαίνουν στο σχολείο δεν γνωρίζει ούτε χρώμα δέρματος, ούτε φυλή και αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση της χώρας που απορρέει ρητώς από το Σύνταγμα και τους ειδικούς Νόμους, την Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία  Ν.Πέλλας  καταδικάζει οποιαδήποτε δράση και ενέργεια παρεμποδίζει την ενσωμάτωσή των 19  προσφυγόπουλων από το Αφγανιστάν στη μαθητική κοινότητα  του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου της Νέας Πέλλας  .  

Τα προηγούμενα χρόνια πάνω από 12.500 προσφυγόπουλα συμμετείχαν κανονικά στις Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφυγοπαίδων σε όλη τη χώρα. Η αξία της συμμετοχής αυτής για τα ίδια τα παιδιά και τους γονείς τους, τους δασκάλους και τις τοπικές κοινωνίες αναγνωρίστηκε παρά τις αρχικές επιφυλάξεις σε ορισμένες περιπτώσεις από το σύνολο της αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ), την εκπαιδευτική κοινότητα (ΟΛΜΕ), αλλά και κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαική Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης που έδωσαν συγχαρητήρια στη χώρα προβάλλοντας το παράδειγμά της ως καλή πρακτική.

Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε και στο Ν. Πέλλας , όπου η κοινωνία παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με την πολυετή οικονομική κρίση έχει δείξει την αλληλεγγύη της σε κατατρεγμένους ανθρώπους και τις οκογένειές τους.

Με καλό προγραμματισμό, συνεννόηση, ενίσχυση σε προσωπικό και λήψη των απαιτούμενων μέτρων προστασίας για όλους, είναι απολύτως εφικτή η λειτουργία των ΔΥΕΠ στο Νομό.

Αυτό έχει δείξει άλλωστε και η επιτυχής εφαρμογή του μέχρι τώρα σε όλη την Ελλάδα που έχει καταρρίψει όλες τις εύλογες ή υπερβολικές ενστάσεις αλλά και το γεγονός ότι μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει μια κοινωνία από την φοίτηση των παιδιών προσφύγων στα σχολεία. Όχι μόνο γιατί συμβάλλει στο να «μάθουν γράμματα» τα παιδιά, αλλά γιατί το σχολείο είναι βασικός πυλώνας κοινωνικοποίησης και ένταξης, έχει πολύ θετικά αποτελέσματα στην ομαλή λειτουργία των δομών φιλοξενίας και στη μεγαλύτερη αλληλεπίδραση του πληθυσμού με την τοπική αγορά.

Για μας, η ασφάλεια που είναι δικαίωμα όλων, επιτυγχάνεται με τέτοιες πολιτικές ένταξης και αλληλεπίδρασης και όχι με πολιτικές εγκλεισμού, αποκλεισμών ή στέρησης της χαράς των παιδιών – που περάσαν τόσα για να φτάσουν εδώ – να ανοίξουν ένα «παράθυρο» στον κόσμο μέσα από τη γνώση.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ Ν. Πέλλας 

2 σχόλια:

  1. Δικαίωμα έχουν στη δικια τους χώρα, οχι στη δικιά μας.Εμείς πληρωνουμε για την μόρφωση των δικών μας παιδιων,αυτοί τι εχουν προσφέρει στη χωρα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα να ζουν με ασφάλεια στην χώρα τους και επίσης οι περισσότεροι μαθητές εντός της τάξης να γνωρίζουν τι γλώσσα που διδάσκετε, για να μην πληρώνουν τα ελληνόπουλα και μένουν αγράμματα επειδή κάποιοι κερδίζουν χρήματα από το εμπόριο ανθρώπινων ψυχών βλέπε ΜΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365