Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Ενέργειες Λάκη Βασιλειάδη για τη στήριξη των Αμπελουργών

Δελτίο Τύπου

Οι παραγωγοί οινοποιήσιμου σταφυλιού της Πέλλας, όπως το όψιμο Έδεσσας που καλλιεργείται στην Αλμωπία, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα από τη ραγδαία πτώση, άνω του 50%, της τιμής των προϊόντων τους, ως επίπτωση της μειωμένης ζήτησης κρασιού, λόγω της πανδημίας.


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, σε συνάντησή του με Προέδρους και εκπροσώπους των ΑΣ Πολυκάρπης, Πιπεριάς, Ίδας και ΓΕ.Κ.Ο.Σ.Α, αλλά και παραγωγούς το περασμένο Σάββατο, όπου επιστέφτηκε και τα αμπέλια τους, συζήτησε εκτενώς τις προκλήσεις που έχει δημιουργήσει η πανδημία στη δραστηριότητά τους, καθώς και μεθόδους επίλυσης των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τη φετινή χρονιά.


Ο Λάκης Βασιλειάδης ήδη εδώ και μερικές μέρες έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ενώ επικοινώνησε και με το Διευθυντή της ΔΑΟΚ κ. Γαϊτάνη, από τον οποίο ζήτησε να προχωρήσει στη σύνταξη έκθεσης η οποία θα αποτυπώνει με ακρίβεια την πραγματική κατάσταση.


Επιπλέον, ο Βουλευτής κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή σχετικό έγγραφο που συνυπογράφουν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Πιπεριάς και ΓΕ.Κ.Ο.Σ.Α., με σκοπό την εύρεση οριστικής λύσης για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αμπελουργών. 


Η Αναφορά είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο https://bit.ly/3dKYsFs

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365