Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Γύρισαν στην Αλβανία δύο λεωφορεία με εργάτες γης, κάποιοι είχαν προορισμό την Πέλλα – Ορισμένοι είχαν Covid-19

Όσοι Αλβανοί δηλώνουν εργάτες γης, έχουν προορισμό διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από την Πέλλα μέχρι το Αγρίνιο, την Σπάρτη ή την Σητεία

Τα rapid test, που διεξάγει από χθες ο ΕΟΔΥ, στον συνοριακό σταθμό με την Αλβανία στην Κακκαβιά – είναι ο μοναδικός που λειτουργεί – έχουν εντοπίσει εργάτες γης ή άλλους Αλβανους πολίτες, που επιχειρούν να περάσουν στην χώρα, με τον ψευδή χαρακτηρισμό «αρνητικό», στο απαιτούμενο μοριακό τεστ με το οποίο είναι εφοδιασμένοι.


Θετικοί στον κοροναϊό εργάτες γης

Δύο αλβανικά λεωφορεία, με περίπου 50 εργάτες γης, γύρισαν πίσω στην Αλβανία, καθώς το rapid test, έδειξε θετικούς κάποιους από τους επιβαίνοντες σε αυτά, αν και τα τεστ που επέδειξαν ήταν αρνητικά. Όσοι Αλβανοί δηλώνουν εργάτες γης, έχουν προορισμό διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από την Πέλλα μέχρι το Αγρίνιο, την Σπάρτη ή την Σητεία.


Μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου στην Κακκαβιά, ο ΕΟΔΥ έκανε μοριακό τεστ σε όσους εισέρχονταν στην Ελλάδα. Όμως, δεν υπήρχε η άμεση δυνατότητα να εξεταστεί εάν στα έγγραφα των Αλβανών, το αποτέλεσμα, «αρνητικό» ήταν αληθές. Να σημειωθεί πως τα τέστ που εφοδιάζονται οι Αλβανοί, είναι από πιστοποιημένα εργαστήρια, φέρουν γραμμωτό κώδικα, οπότε εξετάζεται η γνησιότητα τους, όμως υπάρχει η αμφισβήτηση στο αναγραφόμενο αποτέλεσμα. Επίσης, κανένας δεν γνωρίζει, εάν όσοι εισέρχονται στην χώρα τηρούν την 7ημερη καραντίνα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.


Εμπόριο με πλαστά τεστ κοροναϊού για είσοδο στην Ελλάδα

Σημειώνεται πως πριν λίγες μέρες είχε αποκαλυφθεί από το αλβανικό Top Channel ότι εκδίδονταν πλαστά πιστοποιητικά για τεστ Covid 19 τα οποία αγόραζαν Αλβανοί για να περάσουν στην Ελλάδα, αναφέρει στον ιστότοπό του αυτό το τηλεοπτικό δίκτυο της Αλβανίας.


Μόνο από Κακαβιά

Ετσι, από σήμερα 20 Νοεμβρίου, η συνοριακή διέλευση Καπεστίτσας/Κρυσταλλοπηγής θα παραμείνει κλειστή, και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μεταβαίνουν στη συνοριακή διέλευση της Κακαβιάς, προστίθεται στο δημοσίευμα.


Για τους Αλβανούς, η διέλευση των συνόρων γίνεται μόνο με αρνητικό τεστ κοροναϊού και μόνο στην Κακαβιά υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επαλήθευσης.


Το αλβανικό δημοσίευμα


Πρόσφατα, οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν, μετά τις πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας, ότι στην περιοχή της Κορυτσάς υπάρχουν εργαστήρια που παραποιούν τις απαντήσεις των αρνητικών δοκιμών του COVID-19 PCR, τα οποία χρησιμοποιούνται μαζί με τη φόρμα PFL, για την είσοδο στην ελληνική επικράτεια.


Συλλήψεις


Η Κωνσταντίνα Τομάι, πιάστηκε με πλαστό πιστοποιητικό, αλλά κατάφερε να διαφύγει και δεν συνελήφθη.


Πριν δύο ημέρες, δύο αλβανοί πολίτες συνελήφθησαν στην ελληνική επικράτεια με ψευδή στοιχεία τεστ και δήλωσαν στις ελληνικές αρχές ότι τα είχαν πραγματοποιήσει σε ταξιδιωτικό γραφείο στην Κορυτσά. 

Διαφαίνεται ότι Αλβανοί αστυνομικοί που υπηρετούσαν σε αυτό το συνοριακό σημείο πιθανότατα εμπλέκονται στην υπόθεση.


Οι συλληφθέντες είναι οι Idajet Tocka και Ina Veliu.


Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία πληροφοριών, οι επιτήδειοι εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη γιατρών για την πραγματοποίηση των τεστ στη συνοριακή διέλευση, μετατρέποντας τα τελωνεία Καπεστίτσας σε κόκκινο σημείο για τη μετάδοση του κοροναϊού στη βόρεια Ελλάδα.





Πηγή: Top Channel, echedoros-a.gr

2 σχόλια:

  1. Κλείστε τα σύνορα με αυτήν την χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ όταν είχαν έρθει την άνοιξη δε τους είχαν κάνει τεστ στα σύνορα δε είχε κλιμάκια του εοδυ. Έτσι περνούσαν στην Ελλάδα ούτε εφταηνερη καραντίνα έκαναν. Δούλευαν μαζί μας στα χωράφια. Κατά τα άλλα υπήρχε έλεγχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365