Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Οι συνήθειες που "κόβουν" έξι χρόνια ζωής

Οι ανθυγιεινές συμπεριφορές επιβαρύνουν σημαντικά το προσδόκιμο ζωής

Η ιατρική επιστήμη κάνει πλέον θαύματα, το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται και πολύ λιγότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από αιτίες που στο παρελθόν προκαλούσαν βέβαιο θάνατο.


Ο σύγχρονος τρόπος ζωής όμως, και συγκεκριμένα τέσσερις ανθυγιεινές συνήθειες, έχουν ως αποτέλεσμα οι μισοί άνθρωποι να πεθαίνουν πρόωρα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οτάβα, στον Καναδά, εκτίμησαν ότι αυτές οι τέσσερις κακές συνήθειες αφαιρούν από τον μέσο άνθρωπο περίπου έξι χρόνια ζωής.

Οι ανθυγιεινές συμπεριφορές επιβαρύνουν σημαντικά το προσδόκιμο ζωής και οι συγκεριμένες αποτελούν την μεγαλύτερη απειλή, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι οποίοι έκαναν τους σχετικούς υπολογισμούς μέσω της δημιουργίας ειδικού αλγορίθμου.

Αναλυτικότερα,σύμφωνα με το onmed.gr, εκτιμάται ότι:

Το ένα τέταρτο (26%) όλων των πρόωρων θανάτων οφείλεται στο κάπνισμα.

Άλλο ένα τέταρτο (24%) στη σωματική αδράνεια.

Το 12% στην ανθυγιεινή διατροφή.

Και το 0,4% στο πολύ αλκοόλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365