Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Πολυξένη Νάνου: Μια όμορφη και καθαρή πόλη

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Αλμωπίας με το φυσικό του κάλλος, οφείλει να διατηρήσει τα φυσικά του πλεονεκτήματα, προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον, με την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών στο πλαίσιο της ανακύκλωσης των βλαβερών υλικών, για την προστασία του νερού, του εδάφους και της δημόσιας υγείας του τόπου μας. 


Η ανακύκλωση έχει τεράστια οφέλη για τον Δήμο μας, τα οποία είναι πολλαπλά και κοινά για όλους μας. Δημιουργούμε ένα καλύτερο περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Διατηρούμε την καθαρότητα του Δήμου μας, καθώς η ανακύκλωση συνεισφέρει:


Στην προστασία του περιβάλλοντος και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) με οικονομικό όφελος για το Δήμο.

Στην εξοικονόμηση πρώτων υλών.

Στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Στην συνεισφορά στον πολιτισμό, εφόσον η εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί δείκτη πολιτισμού.

Βασικές συμβουλές ανακύκλωσης, είναι οι εξής:

Στο νοικοκυριό διαχωρίζουμε καθημερινά τα υλικά συσκευασίας μας από τα απορρίμματα.

Διπλώνουμε τις μεγάλες συσκευασίες (π.χ. χαρτοκιβώτια).

Αδειάζουμε εντελώς τα υλικά συσκευασίας από τυχόν υπολείμματα.

Πετάμε τα υλικά συσκευασίας μας  χύμα στους μπλε κάδους και όχι μέσα σε δεμένη σακούλα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ


Τι ρίχνουμε στους μπλε κάδους ανακύκλωσης:

Πλαστικές συσκευασίες (από νερό, αναψυκτικά, λάδι, απορρυπαντικά,  γιαούρτι, βούτυρο, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, είδη καθαρισμού, φιλμ περιτυλίγματος, σακούλες κ.α.).

Χάρτινες συσκευασίες (από γάλα, χυμούς, δημητριακά, μπισκότα, πίτσα, απορρυπαντικά, χαρτοκιβώτια συσκευών κ.α.).

Γυάλινες συσκευασίες (από αλκοολούχα ποτά, νερό, γάλα, χυμούς, αναψυκτικά, κρασί, βαζάκια τροφίμων κ.α.).

Αλουμινένιες και λευκοσιδηρές συσκευασίες (από μπύρες, αναψυκτικά, κονσέρβες από λάδι, καφέ, γάλα εβαπορέ, τόνο, τοματοπολτό, ζωοτροφές κ.α.). 


Εκτός από τα πολλά ανακυκλώσιμα υλικά που αξιοποιούνται στην ανακύκλωση, υπάρχουν και αρκετά που δεν την βοηθούν, όπως:

Υπολείμματα τροφών.

Μπαταρίες

Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οικοδομικά υλικά.

Τζάμια.

Υφάσματα.

Κλαδιά δέντρων.

Αντικείμενα από ξύλο, δέρμα κτλ.


Όλα τα παραπάνω, αποτελούν μια ελάχιστη συνεισφορά στην προστασία  και στο έργο των εργαζομένων στην καθαριότητα, στο συνολικό έργο των υπηρεσιών  του Δήμου μας, αλλά και στη Δημόσια Υγεία.


Με την υιοθέτηση απλών, καθημερινών συνηθειών μπορούμε να βάλουμε όλοι μαζί το λιθαράκι, για την προφύλαξη της υγείας μας και της αισθητικής της πόλης  που ζούμε.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΝΑΝΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

13 σχόλια:

  1. μπράβο για την ανακύκλωση.Είναι προτεραιότητα και πρέπει να διδαχτει και στα χωριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι λαθωσ πιο βρώμικη απο ποτε με ελάχιστη κίνηση μάλλον αλλού ζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα τελειώσετε και δεν κανατε τιποτα ουτε πεζοδρομειο στα σχολεια ουτε τα σκυλια ουτε κλαδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ξυπνα και βγεσ και δεσ.....πιο βρωμικη δεν υπηρχε ποτε.......συνεργειο δεν υπαρχει πουθενα....ευτυχωσ που εχει λαικη την πεμπτη και σκουπιζετε η ευθεια,,,,βρωμα παντουυυυυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καθαριστές πρέπει μόνιμα στο κέντρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λυπάμαι αλλά πετάτε στα σύννεφα
    Η πιο άσχημη και παραμελημένη πόλη του νόμου με εστίες βρωμιά

    Αθιγγανοι που καίνε τα πάντα
    Αδέσποτα που αφοδευουν παντού
    Πολίτες που πετάνε μάσκες παντού
    Ξερό φύλλα φθινοπώρου επίσης παντού
    Μάλλον αλλού ζείτε
    Αα μην ξεχάσω να καθαρίσετε από τα φύλλα όταν φυσήξει μην κουρασετε το προσωπικό
    Ρε αντε από κει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έλα σταματήστε το παραλήρημα κουράσατε.αιντε σας έχει βαρέσει η μ@@ια στο κεφάλι.εσείς όλοι που λέτε ότι έχουμε την ποιο βρώμικη πόλη δεν έχετε βγει ούτε στο μπαλκόνι του σπιτιού σας να δείτε τι γίνεται στο απέναντι τετράγωνο.εσείς όλοι που λέτε ότι πετάνε στα σύννεφα και ότι άλλου ζούνε δεν έχετε δουλέψει ποτέ στη ζωή σας η είστε πολύ βολεμένοι και δεν έχετε τι να κάνατε και πετάτε μόνο μ@@ιες.τραβάτε ρε πικραμένοι των άλλων συνδυασμών σε κανα εξομολόγο γιατί με τόσο κακιά που έχετε για τους νεους ανθρώπους που είναι τώρα στα κοινά,θα σας βρει μεγάλη κακό.Τι άλλο να κάνουν ρε ζώα με τους αθίγγανους όταν τους προστατεύει το ευρωπαϊκό Σύνταγμα???Τι άλλο να κάνουν ρε για τα αδέσποτα οταν εσείς οι ίδιοι τα παρατάτε????Τι να κάνουν ρε για τους πολίτες-ζώα που πετάνε τις μάσκες τους??Φτανει αυτή η καραμέλα με την καθαριότητα!!!Δεν έχετε τι να πείτε και φορτώνετε τις μ@@ιες τις δικιες σας στον δήμο.έχετε και γνώμη και άποψη μάλιστα και για τον κορονοϊο!Κατι τέτοιοι βέβαια σαν εσας Φτάσανε εδώ που εφτασε η κατάσταση!Φτάνει επιτέλους να διχάζεται με τις μ@@ιες σας έναν ολόκληρο δήμο!Πρωτη φορά έχουμε νέους ανθρώπους καθαρούς να δουλέψουν για τον τόπο μας και δεν έχετε να πείτε τίποτα και λέτε μ@@ιες.φτάνει επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγω θελω απαντηση στην ερωτηση στα χωρια που ανακοινωσατε οτι γινεται ανακυκλωση, και ενα απο αυτα ηταν και το Λουτρακι,γινεται; Γιατι εγω καθομαι τα ξεχωριζω, τα βαζω στο μπλε καδο και μια ωραια πρωια βλεπω το ιδιο απορριματοφορο να αδειαζει και τους δυο καδους στο φορτηγο για τα κοινα σκουπιδια! Απαντηστε μου σας παρακαλω κα Νανου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σέρνονται με μια σκούπα να τους ακολουθεί και αυτή συρομενη λες και είναι σε κατεργα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυρία Νάνου, δυστυχώς όσο και αν φωνάζετε πως ΕΔΩ ΖΕΊΤΕ...λυπάμαι που θα το πω,αλλά μόνο ΕΔΩ ΔΕΝ ΖΕΊΤΕ! σταματήστε λοιπόν να προσβαλετε τους πολίτες τις Αλμωπίας,εκτός εαν μας περνάτε για παντελώς ηλίθιους. Κυρία Νάνου λοιπόν επειδή για κακή σας τυχη και εμεις ΕΔΩ ΖΟΎΜΕ, βλέπουμε πολύ καλα τι χαλι επικρατεί. Βρωμιά,δυσωδία,πάρκα που ουτε μπορείς να πλησιασεις,κάδοι που πρέπει να απολυμανθουν, κλαδιά επικίνδυνα να κοπούν,ποτάμια και αυλάκια επείγοντος να καθαριστούν και επιτέλους πανδημία εχουμε..απολύμανση σε ολους τους κεντρικούς δρομους άμεσα..και ήμαστε και η πιο άσχημη πολυ. Λακκούβες, σπασμενες και καμενες λάμπες και αλλα πολλα. Οταν επανέλθετε στην πραγματικότητα θα ειναι αργά...Εμείς παλι θα ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ .... ΕΔΩ ΝΑ ΖΟΎΜΕ και χωρίς εσάς. Αλλα για την επόμενη τριετία δυστυχώς θα υπομένουμε αυτην την κατάντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όμορφη και καθαρή η Αριδαία.. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΙΑ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αξιολυπητη η κ. Νάνου. Ζεί σε άλλον πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι παθαίνουν όλες όταν παίρνουν μια θέση στην πολιτική σκηνή; Λες και βγήκε από επεισόδιο της δυναστείας. Δεν θα μου φαινόταν περίεργο εάν πρότεινε παντεσπάνι σ' αυτούς που δεν έχουν ψωμί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365