Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Σωματείο Εστίασης Πέλλας: Η μελανότερη στιγμή για τον κλάδο και όχι μόνο ήρθε

Διαβάστε την ανακοίνωση του Σωματίου Εστίασης Πέλλας

Διαβάστε την ανακοίνωση του Σωματίου Εστίασης Πέλλας:

 

<<ΕΣΤΙΑΣΗ Ώρα 00:00>>

Για πολλούς από εμάς ίσως και η τελευταία βραδιά. Η μελανότερη στιγμή για τον κλάδο και όχι μόνο ήρθε. Η εγχείρηση μπορεί να πετύχει αλλά ο ασθενής να αποβιώσει.


Τις τελευταίες ημέρες έχουμε ακούσει με αγωνία όλους τους <<ΕΙΔΙΚΟΥΣ>>να μιλάνε για τον ιό και να προτείνουν μέτρα. Καθημερινά τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν με ψευδείς ειδήσεις και αναλύουν το πως φτάσαμε ως εδώ. Δημιουργούν στους πολίτες μια αντίληψη για το ποιος ευθύνεται για την υπέρ μετάδοση του ιού με προπαγανδιστικό τρόπο. Στρέφουν τους πολίτες, τις υπηρεσίες ελέγχου (εκτός του στρατού ως τώρα) κατά των επαγγελματιών της εστίασης και μας κατηγορούν για την ανεξέλεγκτη πορεία του ιού. 


Χρησιμοποιούν μεθόδους τις δεκαετίας του 70 για να επιβάλουν νόμους που τους έχουν αλλάξει 30 φορές μέσα στους πρώτους 7 μήνες της πανδημίας και που κύρια ευθύνη έχει ο πολίτης και το κράτος. Μας μιλάνε και μας λένε, όλοι μαζί θα βγούμε από την κρίση κανένας δεν θα μείνει πίσω, αλλά μας θυσιάζουν και μας χρησιμοποιούν σαν ασπίδα για να καταφέρουν να βγουν αυτοί από την κρίση. Ας μιλήσουμε όμως με παραδείγματα και έτσι θα καταλάβει ο καθένας όταν μιλάμε για την στοχοποίηση του κλάδου τι εννοούμε. Από την αρχή της πανδημίας και το πρώτο κλείσιμο των επαγγελματικών μας χώρων (σχεδόν 3 μήνες) σε μια απόφαση της στιγμής, με μηδαμινά κρούσματα στην Ελλάδα, ο ελεύθερος επαγγελματίας χρεωνόταν καθημερινά για να κρατήσει την επιχείρηση του ζωντανή με την ελπίδα ότι μετά θα επιστρέψει και θα δουλέψει κανονικά. 


Το έβλεπε σαν ηθικό χρέος προς την κοινωνία. Τι έκανε όμως το κράτος για αυτόν; Του έκλεισε την επιχείρηση και τον έβαλε να πληρώνει την ασφάλεια του (εφκα) με έκπτωση 25% εάν τα πλήρωνε άμεσα. Του επέβαλε να πληρώνει το 60% του ενοικίου του και για κάθε επιχείρηση και όχι εταίρο έδωσε 800 και 534 ευρώ και αυτά όχι σε όλους. Έφτασε όμως η στιγμή της επανέναρξης της λειτουργίας των καταστημάτων και τι έκανε το κράτος ενώ η χώρα ήταν καθαρή από κρούσματα; Του επέβαλε να ανοίξει με αποστάσεις με μάσκες κτλ. Στην αρχή μόνο τους εξωτερικούς χώρους και στην συνέχεια τους εσωτερικούς (το τονίζουμε όμως με μηδενικά κρούσματα. Του έδωσε «δανεικά» αλλά σαν καλός μαυραγορίτης, για να του τα πάρει μετά μέσα από πρόστιμα και ελέγχους. 


Η πορεία γνωστή. Άνοιγμα των συνόρων, ανεξέλεγκτος ο τουρισμός και η ομογένεια του εξωτερικού που ερχόταν χωρίς ελέγχους. Το αποτέλεσμα νέα αυστηρότερα μέτρα, υπέρογκα πρόστιμα για τους επαγγελματίες και η ταπείνωση του κλάδου κάθε μέρα ηχούσε στα αυτιά των πολιτών από τα πληρωμένα ΜΜΕ που δεν είχαν το θάρρος να πουν την αλήθεια και να υποδείξουν,όπως όφειλαν, το τραγικό λάθος της πολιτείας . Όμως δεν ήταν μόνο αυτά που είχε να αντιμετωπίσει ένας ελεύθερος επαγγελματίας. Όπως γνωρίζετε τα έσοδα μας για τις υποχρεώσεις της οικογένεια προσερχόντουσαν από τα κλειστά καταστήματα, άρα μπορείτε να φανατιστείτε τι χρέος δημιουργήσαμε και τι άγχος μεταφέραμε στις οικογένειες μας. 


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα και από την άλλη μεριά χωρίς να θελουμε να στοχοποιήσουμε κλάδους. Στην αρχή τους πρώτους μήνες, είπαν οι πολιτικοί μας, (όχι όλοι) ότι χαρίζουν το 50% του μισθού τους στην πορεία βέβαια ξεχάστηκε από όλους και οι δημοσιογράφοι φυσικά ούτε ερώτηση. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είτε σε αναστολή είτε σε λειτουργία ο μισθός κανονικά χωρίς περικοπή. Κάποιοι βέβαια πήραν και μπόνους. Ο ελεύθερος επαγγελματίας όχι μόνο δεν πήρε κάτι αλλά πλήρωσε και από την τσέπη του, έβαλε και χρέος στο κεφαλή του για να μπορείτε εσείς σήμερα να του κουνάτε το δάχτυλο και να του λέτε οτι είναι και υπεύθυνος για την διασπορά του ιού.


Υ.Γ1 Αναρωτιόμαστε λοιπόν, αξίζει το δεύτερο κλείσιμο που μας επιβάλετε για το κοινό καλό;

Υ.Γ2 Μας εγγυάται κανείς πως δεν θα επαναληφθούν τα ίδια λάθη και η ίδια αντιμετώπιση που είχαμε;

Υ.Γ3 Έχετε την ευθιξία και το θάρρος να αναλάβετε την πραγματική ευθύνη που χρεώσατε σε εμάς;

Υ.Γ 4 Μην αναρωτιέστε γιατί ο κόσμος δεν υπακούει. Δεν είναι γιατί δεν σέβεται τους ειδικούς, γιατί δεν αγαπάει τον διπλανό του ή γιατί θέλει κατακόμβη νεκρών όπως λέτε. Είναι γιατί έπαψε να πιστεύει σε εσάς και ως γιος στον αυταρχικό πατέρα όταν μεγαλώσει θα αντιδράσει!


Με απόλυτο σεβασμό και εκτίμηση στους πραγματικούς αγωνιστές της πανδημίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΠΕΛΛΑΣ Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ


Κουράγιο σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους. Μόνο χαμόγελα και υγεία!

<<ΕΣΤΙΑΣΗ Ώρα 00:00>> Για πολλούς από εμάς ίσως και η τελευταία βραδιά. Η μελανότερη στιγμή για τον κλάδο και...

Δημοσιεύτηκε από Σωματείο εστίασης Πέλλας στις Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020

4 σχόλια:

  1. Κύριοι της εστίασης φυσικά και είναι πολύ άσχημο το γεγονός του κλεισίματος του κλάδου σας. Όμως κάντε και λίγο αυτοκριτική, πόσοι από εσάς τηρούσατε στα καταστήματα σας τα μέτρα, πόσοι βάλατε πλάτη στο να μην εξαπλωθεί ο ιός; Ελάχιστοι. Μπορεί η κυβέρνηση να έχει κάνει λάθη, να έχει πάρει λάθος αποφάσεις, αλλά και εσείς δώσατε πολλά δικαιώματα. Ταβέρνες σε πιο λίγο βαθμό, μπαρ σε λίγο περισσότερο και κλαμ ή κέντρα διασκέδασης σε συντριπτικό βαθμό συμμετείχαν στην εξάπλωση του ιού. Φυσικά και άσχημο να μένει τόσος κόσμος χωρίς δουλειά, αλλά σίγουρα έχετε τις ευθύνες σας και έχουμε και εμείς οι πελάτες τις ευθύνες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επρεπε να κλείσουν νωρίτερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η καφετέρια δεν είναι επιχειρηματικότητα συμπολίτες μου.Καφενεία ειναι.Δηλαδή θα κλάψουμε που κλείνουν τα καφενεία? Ναι να σεβαστούμε έναν οικογενειάρχη με καφενείο...αλλά οι περισσότερες καφετέριες ειναι παρέες πιτσιρικάδων που κάνουν χαβαλέ και χρωστάνε και νοίκια και ρεύμα και νερό και πριν το Κορονοϊό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365