Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Ινδός κροίσος έγινε Έλληνας φορολογούμενος - Αυτοί είναι οι λόγοι

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή", ο συγκεκριμένος πολίτης εντάσσεται στην κατηγορία των billionaires και η περιουσία του ξεπερνάει τα 4-5 δισ. ευρώ

Ινδός κροίσος έγινε Έλληνας φορολογούμενος αξιοποιώντας το ειδικό καθεστώς non dom.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή", ο συγκεκριμένος πολίτης εντάσσεται στην κατηγορία των billionaires και η περιουσία του ξεπερνάει τα 4-5 δισ. ευρώ. Μάλιστα τον ΑΦΜ τον απέκτησε πριν από μερικές ημέρες και στα τέλη του επόμενου μήνα θα πρέπει να καταβάλει στο ελληνικό κράτος το ποσό των 100.000 ευρώ που προβλέπει η νομοθεσία. 


Ο Ινδός τον τελευταίο καιρό βρίσκεται συνεχώς στην Ελλάδα καθώς έχει θαμπωθεί από την ομορφιά της και τις καιρικές συνθήκες.


Η επίσκεψη μεγάλης συμβουλευτικής εταιρείας


Αξιοσημείωτο είναι δε ότι η επίσκεψη επικεφαλής μεγάλης συμβουλευτικής εταιρείας με στοιχεία 200 ξένων με τεράστια περιουσία που επιθυμούν να γίνουν φορολογικοί κάτοικοι εξέπληξε τις φορολογικές αρχές. Η μεγάλη ανταπόκριση των ξένων στο ελληνικό πρόγραμμα "non dom" δημιουργεί πλέον τη βεβαιότητα ότι η χώρα μπορεί σταδιακά να γίνει προορισμός εύπορων φορολογικών "μεταναστών " αλλά και όσων εγκαταλείπουν το City του Λονδίνου. 


Ήδη 15 εύποροι ξένοι έχουν γίνει φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας. Το ελληνικό πρόγραμμα "non dom" προβλέπει την καταβολή ετήσιου φόρου 100.000 ευρώ και επένδυση 500.000 ευρώ σε τρία έτη. Χαρακτηρίζεται πιο ευέλικτο από τα αντίστοιχα άλλων χωρών , ενώ καλές κλιματικές συνθήκες και οι χαμηλές αξίες των ακινήτων αποτελούν επιπλέον ατού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365