Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020

Σταμενίτης: «Θετικά αντιμετωπίζεται η πρόταση μείωσης των απαιτούμενων ενσήμων για επιδότηση ανεργίας των εποχικών εργαζόμενων»

Δελτίο Τύπου

Εκ νέου επικοινωνία με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Στρατινάκη είχε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης αναφορικά με το θέμα της μείωσης των απαιτούμενων ενσήμων για επιδότηση ανεργίας των εποχικών εργαζόμενων στα εργοστάσια και στις μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.


Ειδικότερα, στη σημερινή του παρέμβαση ο Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για το σχεδιασμό του Υπουργείου όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα, σημειώνοντας για ακόμη μια φορά τη μεγάλη σημασία της προτεινόμενης ρύθμισης. Όπως επανέλαβε στην επικοινωνία που είχε με τη Γενική Γραμματέα, η επιδότηση της εν λόγω κατηγορίας εργαζομένων με λιγότερα ένσημα, από όσα κανονικά απαιτούνται, είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική τους επιβίωση.  Από την πλευρά της η κ. Στρατινάκη ενημέρωσε το Βουλευτή, ότι το ζήτημα αντιμετωπίζεται θετικά. Μάλιστα, όπως σημείωσε, τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστεί η σχετική νομοθετική πρόταση – ρύθμιση στα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προκειμένου να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες. Σε κάθε περίπτωση η πρόθεση του Υπουργείου είναι να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει και για το λόγο αυτό εξετάζονται όλες οι παράμετροι, οικονομικοί και γραφειοκρατικοί. 


Σημειώνεται και πάλι ότι η πρόταση του Βουλευτή ήρθε ως αποτέλεσμα της αναστολής της λειτουργίας πολλών εργοστασίων λόγω της εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης της νόσου COVID-19, με συνέπεια πολλοί εργαζόμενοι να μην καταφέρουν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία ένσημα για να λάβουν το επίδομα ανεργίας.


Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δράσεις του Βουλευτή αναφορικά με το θέμα: 


https://stamenitis.gr/epoxika_ergazomenoi/

https://stamenitis.gr/epoxikoi-ergazomenoi2/

https://stamenitis.gr/epoxikoi-ergazomenoi/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365