Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Νίκος Ρίζος: Υπάρχει και το φιλότιμο !

Γράφει ο Νίκος Ρίζος

Η σημερινή τεταμένη κατάσταση μεταξύ ημων και άλλων σχετικά με τον SARS-CoV-2 και τις προστριβές που έχει φέρει στις μεταξύ μας σχέσεις ,θυμίζει εν πολλοίς την κατάσταση που ζήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν με τις υπερήφανες διαπραγματεύσεις και τα καλοκαιρινά νοτιοαμερικάνικα δημοψηφίσματα «καθρέφτη καθρεφτάκι ποια είναι η πιο όμορφη»; 


Διότι και τότε υπήρχε το εμεις οι οσφυοκάμπτες και αλλοι ,οι επαναστάτες ,εμεις οι ευρωλιγούρηδες και αλλοι οι ελληναράδες και πολλά ακόμη κοσμητικά επίθετα που ως οχετός ρίχνονταν εναντίων όλων όσων καταλαβαίναμε ή βλέπαμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση ,ειδικά μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2015 ...


Σήμερα πάλι έχουμε φτάσει σε μια κρίσιμη καμπή ενός προβλήματος που δεν είναι πια οικονομικό αλλά υγειονομικό και οπως όλα δείχνουν έστω και με δυσκολίες βαίνει προς την λύση του ,αρκεί να δείξουμε όλοι μας ,την δεδομένη στιγμή εγκράτεια και συνετή στάση και ας νιώθουμε «μερικοί» ότι μας στερούν την «ελευθερία» μας και ας αισθανόμαστε ότι μας «κοροϊδεύουν» και ας έχουμε «ματώσει» οικονομικά ,που έχουμε ματώσει , ειδικά όσοι είμαστε στον ιδιωτικό τομέα !


Το σημαντικό σήμερα ως πολίτες , ή οργανισμοί, ή ομάδες της δημόσιας πλατείας είναι να δηλώσουμε με έμφαση ότι θα ακολουθήσουμε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται ,προκειμένου να μην συμπράξουμε στη διαιώνιση και μεγιστοποίηση του προβλήματος ,με «αθέμιτο τρόπο» !


Μας αφορά ! 

Θέλεις από «φιλότιμο» ; Θέλεις γιατί έτσι «πρέπει»; .

Ας βάλουμε αυτή την φορά ολοι πλάτη ,χωρίς μεγαλοστομίες ,νταηλίκια  και αμφισβήτηση,είναι για καλό ,από «φιλότιμο» πες και ας έχεις υποψίες και ας μην σου πουν ποτέ ευχαριστώ !

6 σχόλια:

  1. ο Ρίζος είναι φιλελεύθερος, δεν έχει σχέση με τις χουντικές απόψεις του Μητσοτάκη, του Βορίδη και του Χρυσοχοίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω απόλυτα.Τώρα εφαρμόζουμε τους κανόνες.Οποιαδήποτε συζήτηση θα την κάνουμε μετα τον εμβολιασμό μας.
    Σε ότι σκεφτόμαστε ,και σε ότι σχεδιάζουμε πάντως στην περιοχή μας,να θυμόμαστε οτι ο κόσμος παντού έχει αλλάξει κι εμεις είμαστε αρκετα πίσω σε πολλούς τομείς.Οπότε αν π.χ. εδώ βλέπετε ακόμα πολύ κόσμο να αμφιβάλλει ...είναι σημάδι νύχτας,σημάδι πόσο πίσω είμαστε...και όχι προόδου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Αστεριος Τσαριχας16 Νοεμβρίου 2020 στις 4:27 μ.μ.

      Φαντάζομαι οτι παρέμεινες ανώνυμος γιατί δεν ξέρεις να γράφεις το όνομα σου!!!

      Διαγραφή
  4. Πόσους ψήφους πήρε???χαχχα
    Αν θέλαν την άποψη σου θα σε ψηφίζαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοί που δεν ξέρουν τι να κάνουν ξέρετε ποιοί ειναι ;
    Οι γιαλαντζί «πατριώτες», αρνητές του ιού ,αντί μάσκα , και τέτοια χαριτωμένα .
    Δεν μπορούν να συμφωνήσουν με την κυβέρνηση στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων γιατί δεν πιστεύουν στον ιο , αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούν να ειναι υπέρ της πορείας για το Πολυτεχνείο ,γιατί απλά το μισούν σαν έννοια , σαν πράξη αντίστασης , σαν ένα φωτεινό παράδειγμα .
    Νίκο ας τους να λένε ,εσυ χώσε και γραψε τους αυτοι προτιμούν τους πολύψηφισμένους ισόβιους μουγγους που Μιλουν μόνο όταν μοιράζουν δίμηνα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365