Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Γιατί τα φλαμίνγκο στέκονται στο ένα πόδι;

Δείτε γιατί

Σίγουρα θα έχεις δει το εντυπωσιακό ροζ πτηνό να στέκεται στο ένα πόδι. Όμως, σε αντίθεση με τους ανθρώπους, εκείνα δεν το βλέπουν ως τιμωρία. Ή μήπως τελικά είναι κάποιου είδους τιμωρία;


Τελικά, γιατί τα φλαμίνγκο έχουν το ένα τους πόδι στον αέρα;

Τα φλαμίνγκο καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια όταν στέκονται στο ένα πόδι. Ωστόσο, το εντυπωσιακό, είναι άλλο. Αυτός ο μηχανισμός εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμα και όταν πεθάνουν. Τι έκαναν δύο Αμερικανοί ορνιθολόγοι;

Κατάφεραν να κρατήσουν όρθια δύο νεκρά φλαμίνγκο τοποθετώντας μόνο το ένα τους πόδι στο έδαφος. Τι έγινε στη συνέχεια; Όταν τοποθέτησαν και το άλλο πόδι στο έδαφος, η σταθεροποίησή τους, ήταν αδύνατη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365