Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας: Θερμή σύσταση προς τον λαό, να σέβεται και να εφαρμόζει τις υγειονομικές οδηγίες των αρμοδίων αρχών

Δελτίο Τύπου Ιεράς Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας

Με αφορμή την ιδιαίτερη επιβάρυνση της περιοχής από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων covid-19 η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ανακοινώνει ότι στις ενορίες και τις Ιερές Μονές της έχουν μεταφερθεί οι σχετικές οδηγίες και εφαρμόζονται κανονικά τα έκτακτα υγειονομικά μέτρα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως και το Μητροπολιτικό οίκημα στην Έδεσσα, όπου πραγματοποιείται και απολύμανση των χώρων δύο φορές εβδομαδιαίως. 


Επίσης και οι μετακινήσεις του Σεβ. Μητροπολίτου, των κληρικών και των λαϊκών υπαλλήλων πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες υγειονομικές διαδικασίες μηδενός εξαιρουμένου. 

Για όλη την περίοδο των μέτρων τα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως λειτουργούν με το απαραίτητο προσωπικό και δέχονται το κοινό σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα και κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από 10π.μ. έως 12μ.


Η Ιερά Μητρόπολις απευθύνει θερμή σύσταση προς τον πιστό λαό, να σέβεται και να εφαρμόζει τις υγειονομικές οδηγίες των αρμοδίων αρχών. Προ πάντων δε να στρέφει συνεχώς το βλέμμα του στον Τριαδικό Θεό με βαθιά ταπείνωση και μετάνοια, «έως αν παρέλθη» ο μέγας αυτός πειρασμός που συνταράσσει την ανθρωπότητα. «Έως ου οικτειρήσαι ημάς»· μέχρι να μας λυπηθεί και να μας ελεήσει.


ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

6 σχόλια:

  1. Οταν καλουσατε το λαο σας να παρευρισκεται ακωλυτα στην εκκλησια και να μεταλαβει δεν τα σκεφτοσασταν αυτα; η οταν κανατε συστασεις για ασεβεια αν φορουν μασκα εντος του χωρου της εκκλησιας;
    Έπρεπε να εκτραχυνθει η κατάσταση και να εχουμε απτα παραδειγματα της καταστασης για να συμμορφωθειτε και να καλείτε σε συμμορφωση των μετρων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι γιατί όλοι πάνε εκκλησία και όχι σουπερμάρκετ,υπηρεσίες και τράπεζες.’Ασχετε!!!!

      Διαγραφή
  2. αργήσατε....τώρα είναι αργά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν απο δυο μερες δεν ελεγε πως δεν κολλας τιποτα στην εκκλησια? Τι έγινε τωρα; Πέθανε ο παπα-Κώστας και φοβηθηκε; Ή μήπως κάτι χειροτερο. Τους βλέπω να ψάχνουν regeneron αρον-άρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. " Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουαί υμίν,ανόητε και βραδύ τη καρδία νεοέλλην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365