Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020

Αριδαία: Αυτό είναι το νέο ωράριο των καταστημάτων

Ανακοίνωση

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Ο Εμπορικός Βιοτεχνικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Αριδαίας ενημερώνει τα μέλη του ότι η ώρα έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων λιανεμπορίου είναι υποχρεωτικά η 10ᶯ π. μ. (για όσο διάστημα βρισκόμαστε σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου - κόκκινο).

Εξαιρούνται οι οικονομικές δραστηριότητες με υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών ή αιθουσών (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις), λιανικού εμπορίου σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα, καθώς και καταστημάτων λιανικού και χοντρικού εμπορίου (τύπου do it yourself and home improvement) που πωλούν βιομηχανικά είδη (όπως χρώματα, σιδερικά, ξυλουργικά, ηλεκτρολογικά, έπιπλα υγιεινής, κήπου, εργαλείων, διακόσμησης).

Για τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία), υπάρχει απαγόρευση λειτουργίας από 23:30 έως 05:00.

Για τα κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες κ.λπ.), υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας τις καθημερινές από 7:00 έως 22:00 και το Σάββατο από 7:00 έως 21:00, μόνο με ραντεβού.

Επίσης επιτρέπονται τέσσερα (4) άτομα (πελάτες) έως 100 τ. μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ. μ. επιπλέον και απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Ειδικά για τα περίπτερα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας μόνο για τους πωλητές και υπάρχει απαγόρευση πώλησης αλκοόλ κατά τις ώρες 23:30 έως 05:00.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο ΦΕΚ 4829/Β΄/2-11-20, απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 69863 «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

Παρακαλούμε να τηρηθούν τα νέα περιοριστικά μέτρα, για την αποφυγή διοικητικών προστίμων, τα οποία είναι εξοντωτικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές (2.000€ - 30.000€ για τις αποστάσεις και 5.000€ για το ωράριο).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Κοτσίδης Ευστράτιος

Ο Γενικός Γραμματέας Γκλαβάκης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365