Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Πολλά ενεργά κρούσματα στην Αλμωπία - Στο περπάτημα το έριξαν οι κάτοικοι της Αριδαίας

Δείτε την σημερινή φωτό από τον Δυτικό Περιφερειακό της Πόλης

Δεύτερη μέρα του lockdown 2 σε όλη την χώρα, ένα lockdown που έχει χρονικό ορίζοντα τις 30/11.


Η Αλμωπία αυτή την στιγμή παρουσιάζει μεγάλο αριθμό ενεργών κρουσμάτων, τα οποία είναι πολλά περισσότερα από αυτά που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ καθημερινά για την περιοχή μας.


Τα ανεπίσημα κρούσματα είναι πολλά περισσότερα. Είναι τα Rapid Test που γίνονται σε ιδιωτικά κέντρα, τα οποία όσα είναι θετικά(είναι αρκετά) δεν αναφέρονται στα επίσημα κρούσματα, αφού για να θεωρηθεί κάποιος κρούσμα από τον ΕΟΔΥ θα πρέπει να έχει θετικό μοριακό τεστ.


Το δεύτερο κύμα του ιού πλήττει την περιοχή μας, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς η γιορτή του Αγ. Δημητρίου, η 28η Οκτωβρίου, αλλά και η μαζική έξοδος των πολιτών το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο προστασίας(ο ένας πάνω στον άλλο), έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στην γρήγορη εξάπλωση του ιού και στην περιοχή μας.


Το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι πως οι περισσότεροι συμπολίτες μας περνάνε με λίγα συμπτώματα τον ιό, η συντριπτική πλειοψηφία είναι άτομα νεαρής ηλικίας, δυστυχώς όμως υπάρχουν και άνθρωποι που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς.


Στο περπάτημα το έριξαν οι κάτοικοι της Αριδαίας


Αυξημένη είναι σήμερα η κίνηση στους δρόμους της Αριδαίας, από κατοίκους που επέλεξαν να περπατήσουν, κάτι πολύ λογικό, το οποίο είδαμε και στο lockdown του Μαρτίου, με τους πολίτες να επιλέγουν την σωματική άσκηση.


Δείτε την σημερινή φωτό από τον Δυτικό Περιφερειακό της Πόλης:




10 σχόλια:

  1. όταν είσαι θετικός δεν είναι αυτονόητο ότι δεν κυκλοφορείς - δεν βγαίνεις ,δεν δεν..? Αυτονόητο ειναι.
    Εγκληματικό είναι να είσαι θετικός και να κυκλοφορείς χωρίς να το λες στους άλλους.Εδω πλέον μιλάμε για παράνοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δυστυχώς υπαρχουν τετοια ατομα. οποτε ολοι οι υπόλοιποι ακομα μεγαλύτερη προσοχή

      Διαγραφή
  2. Καλά όλοι αυτοί που περπατάνε τις ημέρες πριν την καραντίνα που είναι;
    Στις καφετέριες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το να κολλήσεις δεν ειναι έγκλημα.Το να κυκλοφορείς ενώ έχεις συμπτώματα ειναι εγκληματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα rapid test δεν είναι αξιόπιστα. Καλό είναι να γίνονται τεστ μετά από συνεννόηση με τον εοδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα rapid tests είναι αξιόπιστα αρκεί να γνωρίζεις τους περιορισμούς τους. Το θετικό αποτέλεσμα δεν αμφισβητείται διότι -τα επώνυμα τουλάχιστον tests- έχουν ειδικότητα σχεδόν 100% (αν δεν γνωρίζεις τι σημαίνει ειδικότητα άνοιξε κανένα βιβλίο). Το αρνητικό αποτέλεσμα όμως μπορεί να είναι ψευδώς αρνητικό διότι τα rapid tests απαιτούν υψηλότερο φορτίο ιών σε σχέση με το PCR και η ευαισθησία τους κυμαίνεται από 85 έως και 96% ανάλογα πάντα με το test. Προσφέρουν όμως ταχύτητα και ικανοποιητικότατη συνολικά ακρίβεια με μικρό κόστος και άμεσα.

      Διαγραφή
  5. Ο άλλος ήταν 3 ατομα θετικά και άνοιξε το καταστημα του την Πέμπτη που είναι ο
    έλεγχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι οι αθλητές του 13330

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 5:54 λογαριασμό θα σου δωσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365