Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Πέλλα: Ασφυκτική η κατάσταση στα Νοσοκομεία - Τεράστιες οι λίστες αναμονής ασθενών Covid για να εισαχθούν σε ΜΕΘ

Το Νοσοκομείο Έδεσσας και το Νοσοκομείο Γιαννιτσών, είναι σχεδόν πλήρη

Ασφυκτική είναι στην Πέλλα η κατάσταση στα νοσοκομεία του νομού. Τεράστιες οι λίστες αναμονής των ασθενών με Covid19 για να εισαχθούν σε ΜΕΘ.


Ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών στην Πέλλα περιγράφει στο GRTimes.gr τις συνθήκες που επικρατούν στα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας. Αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι γιατροί είναι εξαντλημένοι, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, δουλεύοντας αδιάκοπα.


Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι τα δύο νοσοκομεία του νομού Πέλλας, το Νοσοκομείο Έδεσσας και το Νοσοκομείο Γιαννιτσών, είναι σχεδόν πλήρη.


“Τα επαρχιακά νοσοκομεία εφημερεύουν καθημερινά και οι διαθέσιμες κλίνες είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Στο νοσοκομείο της Έδεσσας υπάρχουν 93 κλίνες στις κλινικές Covid19, ενώ στο νοσοκομείο στα Γιαννιτσά, υπάρχουν λίγο λιγότερες από 100. Ελάχιστες όμως είναι διαθέσιμες. Είμαστε οριακά και αρκετές φορές γίνονται διακομιδές σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Θεσσαλονίκη”, αναφέρει χαρακτηριστικά.


Επίσης, επισημαίνει πως οι ελλείψεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι “τραγικές”. Αυτή τη στιγμή, εργάζονται μόλις 5 παθολόγοι στα Γιαννιτσά και 4 στην Έδεσσα, οι οποίοι εξυπηρετούν τις κλινικές Covid19, αλλά και τα έκτακτα περιστατικά.


“Οι ελλείψεις είναι τραγικές. Για να καλυφθούν τα κενά, η 3η ΥΠΕ μετακινεί γιατρούς από τα κέντρα υγείας οι οποίοι δεν έχουν καμία εμπειρία. Απαιτείται η πρόσληψη 6 παθολόγων στα Γιαννιτσά και 6 στην Έδεσσα, διότι όταν έχεις να διαχειριστείς ΜΕΘ, κλινικές, έκτακτα περιστατικά και εφημερεύεις κάθε μέρα το προσωπικό των 5 γιατρών στα Γιαννιτσά και των 4 στην Έδεσσα δεν επαρκεί. Οι συνάδελφοι είναι εξαντλημένοι”, αναφέρει χαρακτηριστικά.


1 σχόλιο:

  1. Ο Κικιλιας ακουει; Μηπως φταινε οι κατοικοι της Πελλας και οχι η καταντια των νοσοκομειων ;Πριν απο λιγες ημερες ο υπουργος υγειας ειπε δεν φταινε τα νοσοκομεια της Δραμας αλλα οι Δραμινοι.Μηπως το ιδιο ισχυει και εδω;Ποσα θελεις να μας τρελανεις Κικιλια; Αστοχος στο μπασκετ αστοχος και στις δηλωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365