Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Το «ασύλληπτο λάθος» που οδήγησε στην ανακοίνωση 102 κρουσμάτων κορονοϊού στο Κιλκίς

Αδιανόητο και απαράδεκτο την περίοδο που διανύουμε να προκαλείται αναστάτωση στην τοπική κοινωνία από παραλείψεις

Σε λάθος ιδιωτικού εργαστηρίου στη Θεσσαλονίκη οφείλεται, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για 102 κρούσματα στην περιοχή, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ιδιωτικό εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη καθυστέρησε να κοινοποιήσει στον ΕΟΔΥ αποτελέσματα ελέγχων που διεξήγαγε από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι και χθες, 7 Δεκεμβρίου, και το έπραξε αθροιστικά, με αποτέλεσμα, οι έλεγχοι των ημερών αυτών να δώσουν 94 από τα 102 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Δευτέρας».


«Η ανακοίνωση για εκτόξευση του ημερήσιου αριθμού των κρουσμάτων σε 102 στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, η οποία- όπως απεδείχθη- οφείλεται σε ασύλληπτο λάθος ιδιωτικού εργαστηρίου στη Θεσσαλονίκη, κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε μία περίοδο κρίσιμη για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που αφορούν στην προστασία και την περαιτέρω θωράκιση της δημόσιας υγείας από τον αόρατο "εχθρό", την COVID-19», τονίζει ο κ. Βεργίδης.


Παράλληλα, χαρακτηρίζει «αδιανόητο και απαράδεκτο την περίοδο που διανύουμε να προκαλείται αναστάτωση στην τοπική κοινωνία από παραλείψεις, λάθη ή και αμέλεια υπευθύνων, οι οποίοι καλούνται να επιτελούν –πρωτίστως- με υπευθυνότητα, έργο υψίστης κοινωνικής σημασίας».


Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς «πρόκειται για περιστατικό το οποίο καθιστά, τουλάχιστον, επιτακτική την ανάγκη διενέργειας έρευνας προκειμένου να αποκατασταθεί η αξιοπιστία των αρμόδιων φορέων και η εμπιστοσύνη των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365