Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Χρ. Χουρσόγλου: Αναρωτιέμαι τι έκανε η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος για τους πολίτες αυτού του Δήμου

Δελτίο Τύπου

Συνέντευξη στο Ράδιο Αλμωπία παραχώρησε ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Αλμωπίας και επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος Χρήστος Χουρσόγλου.


Αρχικά, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες της περιοχής μας που θρηνούν τους δικούς τους ανθρώπους που τόσο άδικα και απρόσμενα έφυγαν από τη ζωή και ευχήθηκε καλή δύναμη σε όσους δοκιμάζονται από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση. Ταυτόχρονα, συνεχάρη όλο το προσωπικό των δομών υγείας, το οποίο δίνει μία άνιση μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες.


Στη συνέχεια, μετά από σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων, επέρριψε ευθύνες στη Δημοτική Αρχή της Αλμωπίας. Όπως είπε, "έπρεπε από πολύ νωρίς να υπάρξει αντίδραση. Η τοπική αυτοδιοίκηση απευθύνεται στον άνθρωπο και αναρωτιέμαι τι έκανε η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος για τους πολίτες αυτού του Δήμου".


Παράλληλα, ο κ. Χουρσόγλου δεν αρκέστηκε στην κριτική, αλλά εντόπισε και συγκεκριμένες προτάσεις: "Όφειλε ο Δήμαρχος να πετύχει μία ελάχιστη συνεννόηση με όλες τις παρατάξεις. Έπρεπε από την αρχή να είχε συγκαλέσει τους επικεφαλής των συνδυασμών και όλοι μαζί να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Αντίθετα, δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά. Μπορεί να μας πει η Δημοτική Αρχή τι έκανε όλους αυτούς τους μήνες; Είναι άφωνοι και απόντες". Ταυτόχρονα, όπως είπε, θα έπρεπε να είχε έρθει σε επαφή με όλους τους Προέδρους που γνωρίζουν καλύτερα τις ιδιαιτερότητες του κάθε χωριού και να υπάρξει συνεργασία προς τη σωστή κατεύθυνση.


Ο κ. Χουρσόγλου τόνισε πως ο Δήμαρχος όφειλε να απαιτήσει από την κεντρική εξουσία, ακόμα και να συγκρουστεί αν αυτό ήταν απαραίτητο, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη κινητοποίηση. Και αναρωτήθηκε αν πήγε έστω και μια φορά ο Δήμαρχος στο Κέντρο Υγείας και αν συνέδραμε στην προσπάθεια που γίνεται, τη στιγμή που οι υπόλοιποι Δήμαρχοι του Νομού, κ.κ. Στάμκος, Γιάννου και Ιγνατιάδου έχουν συνδράμει στις δομές υγείας. Πρόσθεσε μάλιστα, πως την ίδια στιγμή που η Δημοτική Αρχή είναι απούσα, πολίτες και σύλλογοι σπεύδουν να βοηθήσουν τις δομές υγείας. "Ένας Δήμαρχος θα πρέπει να αναλάβει πέρα από τη γοητεία της εξουσίας και την ευθύνη που προκύπτει από αυτήν και είναι τεράστια", συμπλήρωσε ο κ. Χουρσόγλου, προσθέτοντας ότι περιμένει έστω και τώρα πρωτοβουλίες μιας και ο Δήμος είναι ο μόνος δυνατός φορέας της περιοχής μας. Και συνέχισε λέγοντας: "Η θητεία αυτή είναι του κ. Μπάτση. Το θέμα είναι, όσο είναι σε αυτή τη θέση να μην μετατρέψει τη θητεία του από ένα πολιτικό ατύχημα σε ένα πολιτικό δυστύχημα".


Όσον αφορά στην κεντρική εξουσία, χαρακτήρισε την επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη στην Πέλλα ως "περίπατο" και τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από όλους για το νομό μας που εδώ και καιρό πρωταγωνιστεί λόγω των αρνητικών επιδημιολογικών δεδομένων.


Κλείνοντας, ο κ. Χουρσόγλου ευχήθηκε καλές γιορτές με υγείας σε όλο τον κόσμο, με την ελπίδα ότι σύντομα όλη αυτή η τραγωδία που βιώνουμε θα λάβει τέλος.


8 σχόλια:

  1. Αναρωτησου πρώτα εσύ τι έχεις κάνει τόσα χρόνια καρεκλακιας, βολεψακιας, συμφεφοντολογακιας... κ μετά ας πάρουν και οι υπόλοιποι σειρά να απολογηθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ δήμαρχε καρέκλα ζητά ο κύριος του έχει λήψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κατάντια μας!!! Αυτος ο κύριος ήταν κάποτε αντιπρόεδρος σε νοσοκομείο!!!Με τι γνώσεις άραγε;Κατά τα άλλα... Ο κ Μπατσης είναι αγράμματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΚΥΡΙΟΣ "ΓΛΕΙΦΩ ΟΠΟΥ ΦΤΥΝΩ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αυτογελιοποιηση,όταν δεν έχεις το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΟΥΙΖ:Ποιον διαχειριστή ηλεκτρονικής εφημερίδας,θα τον ζήλευε και ο υπουργός επί χούντας Γεωργαλάς στην λογοκρισία;για να σας βοηθήσω,ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος,δεν ανέχεται οτιδήποτε σχόλιο,που κατά την γνώμη του,στρέφεται κατά πρώην Δημάρχου και της ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι αργά για δάκρυα Χρηστο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365