Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Άγρια κόντρα στην Βουλή ανάμεσα σε Κοντοζαμάνη και Τζάκρη - Τόσα Μνημόνια ψηφίσατε, τόσα κόμματα αλλάξατε

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση

«Φωτιά» έβαλε στα βουλευτικά έδρανα η παρουσία του υφυπουργού Υγείας κ. Κοντοζομάνη για να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις.


Η πρώτη ένταση σημειώθηκε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, ο οποίος φώναζε επί αρκετά λεπτά στον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη κατηγορώντας την κυβέρνηση για εγκληματικές ευθύνες, ενώ ζήτησε από το προσωπικό του Ε.Σ.Υ να φορέσει μαύρα περιβραχιόνια (!) για να θρηνήσει την κυβέρνηση.


«Σας παραπέμπω στη δήλωση της πρώην συντρόφου σας της κ. Κωνσταντοπούλου, για το τι θα είχε συμβεί αν είχατε εσείς τη διαχείριση της πανδημίας» απάντησε ο κ. Κοντοζαμάνης.


Ωστόσο, η κατάσταση βγήκε και πάλι εκτός ελέγχου λίγο αργότερα, όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, επικαλούμενη την ιστορία της νοσηλεύτριας η οποία έχασε τη ζωή της και χαρακτηρίζοντας «ανήθικη» την κυβέρνηση, καθώς δεν έφτιαξε ΜΕΘ.


«Σοβαρά μιλάτε; Η κυβέρνηση προχωρεί σε πραγματικά έργα. Διπλασιάσαμε τις Μ.Ε.Θ. Ενισχύουμε το ΕΣΥ πραγματικά, όχι με τα έργα μουσαμάδες που φτιάχνατε εσείς. Κυρία Τζάκρη τόσα Μνημόνια ψηφίσατε, τόσα κόμματα αλλάξατε και μια Μ.Ε.Θ δεν φτιάξατε” απάντησε ο κ. Κοντοζαμάνης.


Η κόντρα με Ξανθό

Η ένταση συνεχίστηκε και λίγο αργότερα, με τον κ. Κοντοζαμάνη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού για τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως υπάρχουν διπλά βιβλία καταγραφής κρουσμάτων, να κάνει λόγο για επινόηση ψευδών γεγονότων με σκοπό την οικοδόμηση ψευδών αφηγημάτων.


«Αμαυρώνετε την εθνική προσπάθεια. Κυρίως σπέρνετε την αμφιβολία στην κοινωνία. Είναι λάθος. Η τυφλή αντιπολίτευση ανοίγει τον δρόμο στις τυφλές αντιδράσεις στα επιστημονικά δεδομένα και ξαναφέρνει από την πίσω πόρτα συνομωσίες και λαϊκισμό στα κρίσιμα ζητήματα της δημόσιας υγείας» ανέφερε.


«Δεν θα δημοσιευθούν τα πρακτικά λόγω εμπιστευτικότητας»

Σημειώνεται, ότι ο κ. Κοντοζαμάνης ξεκαθάρισε πως αν και η κυβέρνηση είναι υπέρ της διαφάνειας, «η εμπιστευτικότητα των πρακτικών αποτελεί ανάγκη για την εξασφάλιση της ευθυκρισίας των ειδικών ώστε να εκφράζονται ελεύθερα χωρίς αίσθηση φόβου ότι θα υποστούν εξωτερικές πιέσεις. Αυτό εξασφαλίζει την λειτουργική τους ανεξαρτησία». Μάλιστα, υποστήριξε ότι «εξαρχής η καταγραφή επιδημιολογικών δεδομένων είναι μια και μοναδική. Ένας αριθμός και ένα σύστημα. Τροφοδοτείται από πολλές πηγές αλλά ο τελικός μηχανισμός είναι ένας και ελέγχεται από τον ΕΟΔΥ».


Προγράφοντας το έργο του υπουργείου μέχρι σήμερα, αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε λέγοντας: «Η ΣΥΡΙΖΑ σιωπά όταν τα πράγμα πανε καλά και εμφανίζεται χαιρέκακα όταν κάτι μπορεί να στραβώσει. Αυτό είναι πολιτική ύαινας. Για εμάς προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Στην μάχη δεν υπάρχουν εχθροί και φίλοι» είπε τέλος ο κ. Κοντοζαμάνης.


Η τελευταία τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση του κ. Ξανθού, ο οποίος απάντησε:

«Την στιγμή της κορύφωσης της κρίσης εσείς μιλάτε για ύαινες της αντιπολίτευσης. Δεν έχετε ιδέα τι συμβαίνει στην κοινωνία. Δεν μπορείτε σε ένα αίτημα διαφάνειας να μιλάτε για ύαινες. Έχουμε αποδείξει την υπευθυνότητά μας μήνες τώρα σε αντίθεση με την δική σας στάση όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση» είπε χαρακτηρίζοντας «για γέλια» το μητρώο covid.

1 σχόλιο:

  1. Ακουσα απο κυβερνητικους παραγοντες οτι διπλασιασαν τις μοναδεσ ΜΕΘ απο 600 που ηταν επι ΣΥΡΙΖΑ σε 1200.Πριν απο λιγες μερες μας ειπαν οτι το 95%των ΜΕΘ ειναι γεματες.Οι διασωληνομενοι ηταν 600.Το 95% των 1200 ειναι1140.Ερωτημα.Η μας δουλευουν η δεν τα πανε καλα με τα μαθηματικα.Αν οντως υπαρχουν 1200 ΜΕΘ θα ηταν γεματες κατα 50% και οχι 95%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365