Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

6 κακές συνήθειες που «σαμποτάρουν» την ομορφιά μας

Η συνήθεια Νο3 είναι πολύ συχνή

Υπάρχουν αναμφισβήτητα καθημερινές μας συνήθειες που, χωρίς να το ξέρουμε, σαμποτάρουν την εξωτερική αλλά και την εσωτερική μας ομορφιά. Για να σταματήσει να συμβαίνει αυτό λοιπόν θα πρέπει να σταθούμε σε κάποια βασικά λάθη που μπορεί να κάνουμε είτε λόγω συνθηκών, είτε λόγω συνήθειας ή επειδή απλώς είμαστε κουρασμένες. Πάμε να τα δούμε...


-Συνήθεια Νο1 :Δεν ξεβάφεσαι όταν επιστρέφεις στο σπίτι.

Σίγουρα οι συνθήκες κάποιες φορές μπορεί να είναι δύσκολες όμως το να αφαιρείς το makeup από το πρόσωπό σου είναι ζωτικής σημασίας για το δέρμα σου. Όταν κοιμάσαι με το makeup, το μόνο που κάνεις είναι να μην αφήνεις το δέρμα σου να αναπνέει σωστά και πιθανότατα την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις είτε με ερεθισμένο δέρμα, είτε με κάποιο σπυράκι.

Όταν γυρνάς λοιπόν στο σπίτι, καλό είναι, να ξεβάφεσαι, και να καθαρίζεις αμέσως το δέρμα σου. Έτσι θα είναι πάντα αναζωογονημένο και θα το νιώθεις φρέσκο και λαμπερό. Μην ξεχνάς πως ο καθαρισμός το βοηθάει να αποβάλει τους ρύπους που έχει μαζέψει από το περιβάλλον με τον πιο υγιή και άμεσο τρόπο.

-Συνήθεια Νο2 :Η έλλειψη ύπνου.

Χωρίς αυτόν το πιθανότερο είναι να ξυπνήσεις το επόμενο πρωί με μαύρους κύκλους και αφυδατωμένο δέρμα. Ο ύπνος βοηθάει στην ξεκούραση του οργανισμού και παράλληλα στην ξεκούραση του δέρματος και των κυττάρων. Για αυτό μην αμελείς την ξεκούρασή σου. Στην περίπτωση όμως που βρίσκεσαι σε μια περίοδο που τρέχεις σε χίλια δύο πράγματα και δεν έχεις χρόνο για αρκετό ύπνο, ίσως κάποιες δερματικές θεραπείες αναζωογόνησης προσώπου θα σε βοηθήσουν και θα δώσουν στο δέρμα σου τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται.

-Συνήθεια Νο3: Η έκθεση του δέρματός σου στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία.

Όσο περνούν τα χρόνια το δέρμα αναπόφευκτα γερνάει. Όπως μας συμβουλεύει ο δερματολόγος Στέλιος Αγγελίδης «ο ήλιος είναι ένας παράγοντας που βοηθάει στην πρόωρη γήρανση του δέρματός σου. Οι πολλές ώρες έκθεσής σου στον ήλιο το καλοκαίρι ή η απλή έκθεση στον ήλιο μια χειμωνιάτικη ημέρα χωρίς αντηλιακό, μπορεί να γίνει η αιτία που το δέρμα σου θα γερνάει γρηγορότερα. Επίσης, ένα άλλο σημάδι από την «κακή» έκθεσή σου στον ήλιο είναι οι κηλίδες και οι πανάδες που μπορούν να εμφανιστούν μέσα στο πέρασμα του χρόνου. Γι' αυτό μην αμελείς το δέρμα σου! Προστάτεψέ το βάζοντας αντηλιακή κρέμα χειμώνα-καλοκαίρι!».

-Συνήθεια Νο4 : Η κακή διατροφή.

Μέσα από τις τροφές -όπως είναι γνωστό- ο οργανισμός μας λαμβάνει απαραίτητα στοιχεία τα οποία χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά. Όταν όμως αυτά τα στοιχεία απουσιάζουν από τον οργανισμό μας, τότε υπάρχουν επιπτώσεις. Αυτές οι επιπτώσεις έρχονται για να σε προειδοποιήσουν πως κάτι δεν πάει καλά με το σώμα σου.

Για παράδειγμα, εάν δεν πίνεις πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, το σώμα σου αφυδατώνεται και ξηραίνεται με αποτέλεσμα να «σπάει» και να γερνάει πιο εύκολα. Η καλή διατροφή είναι σύμμαχός μας για να νιώθουμε αλλά και, το βασικότερο, να είμαστε υγιείς και όμορφες!

-Συνήθεια Νο5 : Η κατανάλωση αλατιού πέρα από το κανονικό.

Μπορεί το αλάτι να νοστιμεύει το φαγητό μας ωστόσο δεν κάνει καλό στο σώμα μας αφού προκαλεί κατακράτηση υγρών και συνήθως μας πρήζει. Όλο αυτό έχει ως συνέπεια την εμφάνιση σακούλων κάτω από τα μάτια μας ή την αφυδάτωση του σώματός μας. Ακόμη μας κάνει να δείχνουμε κουρασμένες και χωρίς καθόλου ενέργεια.

-Συνήθεια Νο6: Το κάπνισμα.

Το κάπνισμα επιβαρύνει την υγεία σου, αλλά και την ομορφιά σου. Ο καπνός του τσιγάρου κιτρινίζει τα δόντια, γερνάει το δέρμα και μειώνει τις βασικές μας αισθήσεις, όπως την όσφρηση και τη γεύση. Ακόμη γερνάει τα κύτταρα του σώματός μας , έχοντας ως αποτέλεσμα ένα θαμπό και γερασμένο δέρμα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όλα είναι θέμα συνήθειας λοιπόν... Είναι μία προσωπική απόφαση την οποία κάθε γυναίκα πρέπει να πάρει μόνη της. Αν δεν μπορείς να σταματήσεις αυτές τις κακές συνήθειες λοιπόν, τουλάχιστον ας είναι μία μικρή «αταξία» κάποιων ημερών και δεν θα αποτελούν την καθημερινή σου ρουτίνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365