Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με Υπουργείο Παιδείας για φορητές συσκευές για μαθητές της Πέλλας

Δελτίο Τύπου

Η αναγκαία παράταση των περιοριστικών μέτρων επιτείνει περισσότερο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες, ιδιαίτερα όσες έχουν μαθητές που συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση. 


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με το γραφείο της Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως, και ζήτησε, λόγω των αυξημένων αναγκών, την επιπλέον προμήθεια ατομικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τους μαθητές που κάνουν τηλεκπαίδευση.


Όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής από τους αρμόδιους, από το Μάρτιο έως και σήμερα οι σχολικές μονάδες τις Πέλλας έχουν παραλάβει φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, τόσο από δωρεές όσο και από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Το υλικό αυτό παραδίδεται στις σχολικές μονάδες, παραμένει περιουσία του σχολείου και δίνεται για προσωρινή χρήση σε μαθητές και καθηγητές ανάλογα με τις ανάγκες κάθε σχολείου και με κοινωνικά κριτήρια.


Στόχος της δράσης είναι να διευκολυνθεί η διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αλλά και να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην εξοικείωση των μαθητών με τις νέες τεχνολογίες και την εμβάθυνση των ψηφιακών δυνατοτήτων τους.


Τέλος , βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη πρόγραμμα προμήθειας νέων, επιπλέον φορητών συσκευών, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων έχουν καταγράψει τις ανάγκες και οι πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες διευθύνσεις έχουν ήδη αποστείλει τα στοιχεία στις κεντρικές υπηρεσίες. Ειδικά για την Πέλλα, με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα έχουν διατεθεί, από τον Μάρτιο, πάνω από 1200 συσκευές.


Από την πλευρά του, ο Λάκης Βασιλειάδης ευχαρίστησε την Υπουργό Νίκη Κεραμέως και το επιτελείο της για τη διαρκή προσπάθεια που καταβάλλουν να περιορίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

1 σχόλιο:

  1. Ποσα παιδια είναι που δεν μπορουν να κανουν μαθημα γιατι δεν εχουν internet στο σπιτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365