Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Χαραμάδα αισιοδοξίας: Στο “πορτοκαλί” η μισή Ελλάδα - Που βρίσκεται η Πέλλα

Στο «κόκκινο» εξακολουθεί να βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη

Στο πορτοκαλί χρώμα (25-150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού) έχει περάσει η μισή Ελλάδα, από τη Θεσσαλία και κάτω όπως φαίνεται και στην τελευταία έκθεση του Ευρωπαϊκoύ Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, μετά από 55 μέρες lockdown. 


Αυτό σημαίνει ότι οι περιοχές αυτές βρίσκονται σε χαμηλότερο κίνδυνο έναντι κόκκινου που ήταν πριν.   


Στο «κόκκινο» εξακολουθεί να βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη, όπου καταγράφονται περισσότερα από 150 κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους. Η Πέλλα έχει 155,01 και είναι κοντά και Πανευρωπαϊκά να βγει από τις κόκκινες περιοχές.


Αντίθετα, στο «πράσινο» συγκαταλέγονται τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα και οι Κυκλάδες, με λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.  


Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας πριν από λίγες ημέρες στον ΣΚΑΪ ο δείκτης θετικότητας έχει πέσει κάτω από 4%, ενώ σύμφωνα με τον καθηγητή Υγειονομικής κι Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, ο συντελεστής μεταδοτικότητας έχει διαμορφωθεί κάτω από 1% σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365