Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Νέα ενίσχυση για τις Νοσοκομειακές Μονάδες Έδεσσας & Γιαννιτσών

Δελτίο Τύπου Λάκη Βασιλειάδη

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, το γραφείο του Υπουργού κ. Βασίλη Κικίλια και τον διοικητή της 3η Υγειονομικής Περιφέρειας. 


Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ο Υπουργός είχε διαμηνύσει στο Βουλευτή ότι θα εξαντλήσει τα περιθώρια ώστε να εκπληρωθούν περαιτέρω οι ανάγκες των μονάδων για να ανταποκριθούν στην αυξημένη πίεση που δέχονται.


Σήμερα ο Βουλευτής ενημερώθηκε αναφορικά με τις νέες ενισχύσεις σε ιατρικό προσωπικό. Συγκεκριμένα, το Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας ενισχύθηκε και πάλι με 2 παθολόγους και 1 πνευμονολόγο για τη Νοσοκομειακή Μονάδα Έδεσσας και 3 παθολόγους, 1 εντατικολόγο και 1 πνευμονολόγο για τη Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών. Πρόκειται για ιδιώτες ιατρούς, εθελοντές από ιδιωτικά νοσοκομεία της Αττικής, οι οποίοι κατανεμήθηκαν για ορισμένο χρονικό διάστημα από το Υπουργείο και την 3η ΥΠΕ. Η ΝΜ Έδεσσας ενισχύθηκε και με 1 παθολόγο του ΕΣΥ επιπλέον.


Αναφορικά με την εξέλιξη, ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του 2ου κύματος στην Πέλλα μπορεί να δείχνουν μια βελτίωση, ωστόσο δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάζουμε. Ενημερώθηκα σήμερα για την ενίσχυση και των δύο μονάδων του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας με 9 επιπλέον ιατρούς. Εκ μέρους των συμπολιτών μου, ευχαριστώ τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πολιτείας και στις ανάγκες της συγκυρίας.


Ευχαριστώ επίσης τους αρμόδιους και τον επικεφαλής Υπουργό Βασίλη Κικίλια για τις μέχρι τώρα ενέργειές τους για τη θωράκιση της Πέλλας, από τους οποίος ζήτησα την επιπλέον ενίσχυση των Νοσοκομειακών Μονάδων με ιατρικό, νοσηλευτικό και επικουρικό προσωπικό. Η μέχρι τώρα ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας ανέρχεται σε πάνω από 130 άτομα για τις 2 Νοσοκομειακές Μονάδες από την αρχή της πανδημίας, ωστόσο οι έκτακτες ανάγκες παραμένουν.


Μέχρι την έλευση του εμβολίου και τον εμβολιασμό επαρκούς ποσοστού του πληθυσμού, οφείλουμε να ενισχύσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό το σύστημα υγείας. Ήδη σε πολλά μέρη του κόσμου οι αρχές έρχονται αντιμέτωπες με 3ο κύμα της πανδημίας.


Το σύστημα Υγείας οφείλει να είναι έτοιμο, αλλά κι εμείς με τη σειρά μας πρέπει να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους δικούς μας ανθρώπους, ώστε να μην το επιβαρύνουμε.


Η ευλαβική τήρηση των μέτρων είναι πιο αναγκαία από ποτέ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365