Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Ανησυχείτε για τη σχέση σας; Τι μπορείτε να κάνετε

 Πώς μπορείτε λοιπόν να διαχειριστείτε καλύτερα τα ζητήματα που σας απασχολούν

Το άγχος μπορεί να επηρεάσει κάθε τομέα της ζωής σας και φυσικά τις σχέσεις σας. Η καθημερινότητα, η έλλειψη επικοινωνίας και η αδιαφορία μπορούν να απομακρύνουν τους συντρόφους και να προκαλέσουν προβλήματα στο ζευγάρι. Πώς μπορείτε λοιπόν να διαχειριστείτε καλύτερα τα ζητήματα που σας απασχολούν και διαταράσσουν την ισορροπία στη σχέση σας;


Προσπαθήστε για τα φαινομενικά ασήμαντα πράγματα

Η καθημερινή πίεση για φαινομενικά απλά θέματα όπως το ποιος θα βγάζει έξω τα σκουπίδια ή ποιος θα πηγαίνει τα παιδιά στο σχολείο, μπορεί να επηρεάσει τα ζευγάρια. Και μπορεί τέτοια θέματα να μοιάζουν ασήμαντα σε σύγκριση με μεγαλύτερα προβλήματα, αλλά ο τρόπος που ένα ζευγάρι διαχειρίζεται αυτές τις μικρές πιέσεις επηρεάζει πολύ τον τρόπο αντιμετώπισης των μεγαλύτερων πιέσεων. Παρατηρήστε πώς αισθάνεστε και αντί να κρατήσετε για τον εαυτό σας αυτά τα συναισθήματα, μιλήστε στον σύντροφό σας. Ακούστε, κάντε ερωτήσεις και προσπαθήστε να καταλάβετε πώς βλέπει τα πράγματα ο άλλος. Η κατανόηση βοηθά εκείνον που έχει το πρόβλημα να αισθάνεται λιγότερο μόνος. Παράλληλα, δημιουργεί οικειότητα στο ζευγάρι.

Μοιραστείτε το φορτίο

Να θυμάστε ότι το άγχος μπορεί να επηρεάσει και τους δύο. Εάν ένα άτομο χάσει τη δουλειά του, για παράδειγμα, το άλλο μπορεί να αισθάνεται πρόσθετη πίεση ή να θρηνεί την απώλεια του status του συντρόφου του. Στην επίλυση του προβλήματος, μπορεί να συμβάλλει το να σκεφτόμαστε το «εμείς», αντί να επιβαρύνεται μόνο το ένα άτομο. Οι σύντροφοι μερικές φορές εμποδίζουν ο ένας τον άλλο να αλλάξουν, πιστεύοντας ότι είναι ασφαλέστερο τα πράγματα να γίνονται «με τον δικό τους τρόπο».

Επικοινωνήστε

Οι δυσκολίες συχνά ξεκινούν με μια διακοπή της επικοινωνίας. Οι σύντροφοι που σταματούν να μοιράζονται τις σκέψεις τους, νιώθουν το μυαλό τους να κατακλύζεται από φόβο και έγνοιες που συσσωρεύονται στην κοινή ζωή του ζευγαριού. Μην υποφέρετε μόνοι σας: Πρέπει να μιλήσετε. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα και να μειώσετε το άγχος. Άλλωστε, η αντιπαράθεση δεν πρέπει να σημαίνει φωνές και απώλεια ελέγχου.

Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365