Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Αλμωπία: Μεγάλη κίνηση τα πρωινά στην Αριδαία - Σα να μην υπάρχει lockdown σε πολλά χωριά

Του Γιώργου Καραγιαννίδη

Δυστυχώς ο κατάλογος των ανθρώπων από την Αλμωπία που φεύγουν από την ζωή, εξαιτίας επιπτώσεων του Covid-19, καθημερινά μεγαλώνει, με αρκετούς νέους ανθρώπους να προστίθενται στην μακάβρια λίστα.


Η τήρηση των μέτρων από μία μερίδα πολιτών αποτελεί πλέον ανέκδοτο.


Στην Αριδαία τα πρωινά υπάρχει μεγάλη κίνηση. Τράπεζες, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, κούριερ και καταστήματα τεχνολογίας έχουν την τιμητική τους, με αρκετούς πολίτες να σχηματίζουν ουρές απ' έξω. Μπορούμε να κατανοήσουμε την ανάγκη για επίσκεψη στα συγκεκριμένα καταστήματα, αυτό όμως που επικρατεί στις ουρές είναι απαράδεκτο. Άνθρωποι σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς μάσκες ή στο πιγούνι, που αν τους κάνεις παρατήρηση είναι έτοιμοι για τσαμπουκά, αποστάσεις δεν τηρούνται, είναι ο ένας δίπλα στον άλλο και μία κίνηση στους δρόμους που θυμίζει εποχές πριν τον Covid-19.


Επίσης σε πολλά χωριά, κυρίως απομακρυσμένα από την Αριδαία η φράση "τήρηση μέτρων" δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιο, ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες. 


Δυστυχώς όλα αυτά είναι ένας καθρέφτης της πανελλαδικής πρωτιάς που έχει η περιοχή μας σε επιδημιολογικό φορτίο.


Δυστυχώς ακόμα και σήμερα υπάρχουν λίγοι ευτυχώς άνθρωποι που σε αναρτήσεις θανάτων, είτε αμφισβητούν τον ιό(προφανώς νομίζουν πως αυτοί που πεθαίνουν είναι ηθοποιοί και όταν τελειώσει όλο αυτό θα γυρίσουν πίσω), παίζοντας το επιστήμονες, χωρίς φυσικά να έχουν την παραμικρή γνώση, είτε ψάχνουν θεωρίες συνωμοσίας. Υπάρχουν φυσικά και αυτοί που με σχόλια τους προσπαθούν να δείξουν πως είναι έξυπνοι και παντογνώστες, το μυαλό τους βέβαια φτάνει μόνο μέχρι τα όρια της αυλής τους. Δεν ήμαστε όλοι για όλα, δεν τα ξέρουμε όλοι όλα.

Είναι φυσικά και αυτοί που πατάνε "χαχα", προφανώς τους φαίνεται αστείο να "φεύγει" ένας άνθρωπος, δείχνοντας έτσι έλλειψη παιδείας, αλλά και σεβασμού σε θύματα και οικογένειες. 


Σίγουρα η εύκολη λύση είναι να πούμε που είναι η αστυνομία. Σίγουρα επίσης οι έλεγχοι δεν είναι όσοι θα έπρεπε, αλλά δεν μπορεί να βρίσκεται ένας αστυνομικός πάνω από το κεφάλι μας, πρέπει εμείς οι ίδιοι να τηρήσουμε τα μέτρα. Για να βγούμε από αυτή την άσχημη κατάσταση γρηγορότερα.


Ένας λόγος παραπάνω για την τήρηση των μέτρων είναι πως η κυβέρνηση ένα ολόκληρο καλοκαίρι δεν φρόντισε να προετοιμάσει τα νοσοκομεία μας για το δεύτερο κύμα, υπάρχουν ελλείψεις, οπότε αν χρειαστεί κάποιος να νοσηλευτεί ίσως να μην έχει την περίθαλψη που πρέπει. Οι πολιτικές ευθύνες είναι μεγάλες. Οι ήρωες υγειονομικοί κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν όρθια τα νοσοκομεία, οι ελλείψεις όμως σε προσωπικό, δομές και υλικά παραμένουν.


Ελπίζουμε όλο αυτό να τελειώσει γρήγορα, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε.

14 σχόλια:

  1. Μα τι να κάνει κ η αστυνομία ποια , διαλύει τα πηγαδάκια από τα παγκάκια και ξαναπανε μετα απο λίγο, δεν σέβονται απλά τα πράγματα. Στα χωριά όλοι σχεδόν εχουν αυλή ας ρεμβαζουν στην αυλή τους. Κ όσο για της μάσκες ακόμα και τώρα κάποιοι όταν βλέπουν να φοραει μάσκα καποιος το βελαζει. Ζώα ε ζωα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποσο δίκαιο έχεις Γιώργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαλλον χρειαζομαστε ακραια μετρα αλλιως δεν σώζεται η κατασταση! Και αυτη η Καραμέλα ειχε υποκείμενο νόσημα για οποιον πεθαίνει να σταματήσει. Δηλαδή οποιος εχει καποιο αλλο νόσημα πρέπει να φεύγει; Το ζαχαρο το ρυθμιζεις και ζεισ μεχρι τα εκατό, την πιεση, το άσθμα ολα το ίδιο, γιατι εξαιτιας της ανευθυνοτητας σας να κινδυνεύουν τοσοι άνθρωποι. Αλλα δε σεβεστε ουτε τον εαυτο σας τους αλλους θα σεβαστειτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ λέω να μπεις σε μια γυάλα και να κάτσεις εκεί κλεισμένη μέχρι να πεθάνεις χωρίς λεφτά και μέσα στην εξαθλίωση.

      Διαγραφή
  4. Όταν λέμε χωριάτες εννοούμε χωριάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον κεντρικό δρόμο απο Κωνσταντία προς Ιδα καμια δεκαπενταρια μασκες κατω στο δρόμο. Περνανε με τα αυτοκίνητα τους και τις πετανε στο δρόμο! Το χωριατες ειναι λιγο!

      Διαγραφή
  5. κυριε Γιώργο σε τέτοιες καταστάσεις ,εσεις είστε απ αυτους που μπορείτε να βοηθησετε.Μπράβο σας.Πόσο δίκιο έχετε.
    Δεν θα πρέπει να κινείτε τιποτε στο δρόμο.Οι αγορές προιόντων δεν ειναι κάθε τοσο σουπερ μαρκετ.Κάποια καταστήματα κάνουν και Ντιλίβερυ σε μπακαλικη.Είναι δεδομένο ότι δεν κινούμαστε σχεδόν για τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε σεις πλάκα κάνετε τώρα τι κίνηση είναι αυτή στην Αριδαία ??? Πήγα σε σούπερ μάρκετ εκεί προς τον Εξαπλάτανο (να μην πούμε όνομα) σήμερα και.γινοταν της τρελης λες κ δν συμβαίνει τίποτα και ρωτάω τον σεκιούριτι γιατί έχει τόσο κόσμο μέσα και η απάντηση του ήταν να γελάσει και να μου πει τι Δευτέρα να δεις τι γινόταν και ρωτάω κ την ταμεία και μου λέει κυρία μου βάση των τετραγωνικών 65 άτομα πρέπει να είναι μεσα! Ρε πάτε καλά χάνετε??? Και το τραγικό ήταν ότι ήμουν σε έναν διάδρομο με μια κυρία είχαμε 1.5 μέτρο απόσταση κ τρόμαξε τόσο όταν είδε ότι δν είχαμε πολύ απόσταση και την πείραζε αυτο και όχι το γεμάτο σούπερ μάρκετ λες κ ήταν μια απλή μέρα χωρίς να συμβαίνει τίποτα!!! Θα ψωνίσετε πληρώθηκε ο κόσμος το καταλαβαίνουμε αλλά και στα σούπερ αφήνετε λιγότερα άτομα μέσα και στη πόρτα να είναι.ατομο που να υπενθυμίζει το αντισηπτικό για αυτούς που ξεχνάνε!!! Ψωνίστε κ από τα χωριά σας δεν θα πάθετε κάτι!!! Κατεβητε στην Αριδαία για πράγματα που δν έχουν τα μπακάλικα του χωριού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 05:26 Σε όλα έχεις δίκιο αλλά πρέπει να παραδεχτούμε είτε το γουστάρουμε είτε όχι το συγκεκριμένο σούπερ είναι το μόνο που έχει σεκιούριτι και να προσπαθεί να τήρηση τους κανονισμούς για των covid19.Υ.Γ έχω πετύχει τον σεκιούριτι να μαλώνει με πελάτες και να τους φωνάζει να τηρούν αποστάσεις και να φοράνε μάσκα όσο για τα 65 άτομα που ανέφερες σε αυτό φταίνε οι νόμοι; Η εμείς που βλέπουμε το πάρκινγκ γεμάτο και μπαίνουμε και εμείς, μάλλον όλοι αυτοί δεν έχουν να φάνε τίποτα σπίτι και πρέπει να πάνε αμέσως μόλις πληρωθούν,άντε να δούμε τι θα γίνει αύριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. έχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι οι φτωχοί οικονομικά άνθρωποι δεν φοβούνται γιατί τι είχαν τι θα χάσουν...και βλέπεις τους νοικοκύρηδες ,τους βαστούμενους να προσέχουν γιατι κάτι έφιαξαν κάτι πέτυχαν και τώρα κινδυνεύουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σας παρακαλώ πολύ βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην Αλμωπία και γνωρίζοντας πως τα ΜΜΕ έχετε μεγάλη δύναμη και απήχηση στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού μας κ σε όλες τις ηλικίες κάντε ένα ρεπορτάζ με βίντεο από τους γιατρούς και φαρμακοποιούς της περιοχής που όλοι είναι καταξιωμένοι και ιδιαίτερα αγαπητοί από το κόσμο της Αλμωπίας να τους εξηγήσουν τους κινδύνους που διανύει αυτή την εποχή η περιοχή μας. Να παρακαλέσει ο υγειονομικός κόσμος της περιοχής μας τους κατοίκους μας κ να τους επιστήσει την προσοχή σε αυτό που συμβαίνει.Δεν είναι κακό αυτό πού λέω να παρακαλέσει γιατί τα πράγματα είναι τραγικα στην περιοχή μας.Ας βοηθήσουν όλοι με ότι λιθαράκι μπορεί να βάλουν για να μην χαθούν άλλες ζωές.Φτανει πρέπει να βάλουμε τρικλοποδιά στον θάνατο... Κανένα αγαπημένο πρόσωπο να μην μας λείψει πια. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 8.35 ο ηλιθιος δεν καταλαβαίνει τίποτε. Η ηλιθιότητα δεν γιατρευεται. Κάθε μέρα σε όλα τα κανάλια της τηλεόρασης φωνάζουν οι καθηγητές ιατρικής. Είδες εσύ να αλλάζουν συμπεριφορά οι ηλιθιοι. Τι να σου κάνουν οι γιατροί της περιοχής μας; Να τους ξεηλιθιεψουν;

      Διαγραφή
  10. Εγώ πιστεύω ότι αυτοί οι χωριάτες που δεν τους νοιάζει καν η κατάσταση που περνάμε όταν χάσουν κάποιον δικό τους απο κορονοϊο τότε θα βάλουν μυαλό αλλά θα είναι αργά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. DAFUQ, όπως λένε και οι πιο νέοι σήμερα στα χωριά. Η συζήτηση περί αστυνόμευσης δείχνει απλά ότι το πρόβλημα βρίσκεται εντός του κρανιακού φλοιού πολλών συμπολιτών μας. Αν δε σας ενδιαφέρει η ζωή του συνανθρώπου σας, υπάρχουν και τα βουνά για να ζήσετε τρώγοντας τον καρπό της οξιάς. Στρώνει και η επιδερμίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365