Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Νιβουρλής κατά Βέσκου: Το χαμόγελο σου έχει φτάσει στα αυτιά - Αφήσαμε τις δουλειές μας για προδεδικασμένα γεγονότα

Οι τόνοι ανέβηκαν

Ψηφίστηκε μόνο με τις ψήφους της παράταξης του Δημάρχου Χρήστου Μπάτση, ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2021 του Δήμου Αλμωπίας.


Παρά το γεγονός ότι οι παρατάξεις Μπίνου, Παρούτογλου και Χατζηδημητρίου ψήφισαν κατά, ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε μόνο με τις 9 υπέρ ψήφους της παράταξης Μπάτση, κάτι το οποίο μπορούσε να γίνει βάση νομικής εγκυκλίου, την οποία διάβασε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Βέσκος. 


Η επίμαχη εγκύκλιος λέει: 

Από την στιγμή που δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση, έγκυρες θεωρούνται οι ψήφοι υπέρ της κατατεθείσας από την Οικονομική Επιτροπή πρότασης, απουσών εναλλακτικών, ενώ λευκές ψήφοι δεν λαμβάνονται υπόψη. Με βάση την συγκεκριμένη εγκύκλιο δεν μπορούν να καταγραφούν οι ψήφοι κατά, ως αρνητικές, αλλά θεωρούνται έγκυρες μόνο οι ψήφοι υπέρ.


Είναι μία νομική διαδικασία που προβλέπεται με βάση το Νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση. 


Η συγκεκριμένη εγκύκλιος προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, αρχικά ο κ. Χατζηδημητρίου ανέφερε "Ζήτω η Δημοκρατία".


Από την κατάληξη της συζήτησης του προϋπολογισμούς έξαλλος ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Μπίνου κ. Νιβουρλής, ο οποίος πήρε τον λόγο εμφανώς εκνευρισμένος και απευθυνόμενος προς τον Δημήτρη Βέσκος του είπε: Τι μας φωνάξατε να κάνουμε, να πάρετε μόνο παρουσίες, το χαμόγελο σου είχε φτάσει στα αυτά(εννοούσε όσο διάβαζε το αποτέλεσμα). Τι είμαστε μαριονέτες, αφήσαμε τις δουλειές μας για προδεδικασμένα γεγονότα. 


Οι τόνοι ανέβηκαν με τον κύριο Βέσκο να εξηγεί πως η διαδικασία γίνεται με βάση το Νόμο και δεν είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, αλλά του νομοθέτη.

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365