Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Αλμωπία: Ψηφίστηκε με μεγάλη ένταση και μόνο με την θετική ψήφο της παράταξης του Δημάρχου ο προϋπολογισμός

Με μοναδικό θέμα «Ψήφιση Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ-Πίνακας Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων) οικονομικού έτους 2021 του Δήμου Αλμωπίας» συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας. 


Τον προϋπολογισμό παρουσίασε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ιωάννης Σέλκος.


Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε μόνο με τις ψήφους της παράταξης του Δημάρχου. Οι παρατάξεις Μπίνου, Παρούτογλου και Χατζηδημητρίου ψήφισαν κατά, παρόλα αυτά με τις ψήφους ΥΠΕΡ ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε. Ο κύριος Βέσκος διάβασε την επίμαχη εγκύκλιο που βασίζεται η απόφαση και τόνισε πως από την στιγμή που δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση, έγκυρες θεωρούνται οι ψήφοι υπέρ της κατατεθείσας από την Οικονομική Επιτροπή πρότασης, απουσών εναλλακτικών, ενώ λευκές ψήφοι δεν λαμβάνονται υπόψη. Με βάση την συγκεκριμένη εγκύκλιο δεν μπορούν να καταγραφούν οι ψήφοι κατά, ως αρνητικές, αλλά θεωρούνται έγκυρες μόνο οι ψήφοι υπέρ. Είναι μία νομική διαδικασία που προβλέπεται με βάση το Νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση κατέληξε ο Δημήτρης Βέσκος. 


Το συγκεκριμένο περιστατικό δημιούργησε μεγάλη ένταση για την οποία θα σας ενημερώσουμε σε νέα ανάρτηση.


Όσα έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο:


Χρ. Μπάτσης: Ο προϋπολογισμός είναι το απόλυτο εργαλείο για να δουλέψει ο δήμος


Τον λόγω στην αρχή της συνεδρίασης πήρε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, ο οποίος τόνισε πως ο προϋπολογισμός είναι το απόλυτο εργαλείο για να δουλέψει ο δήμος, μάλιστα τόνισε πως από το παρατηρητήριο δεν δέχτηκε ούτε μια παρατήρηση και είμαστε περήφανοι για αυτό ανέφερε, ενώ τόνισε πως θα δοθεί προτεραιότητα στο κοινωνικό πρόσωπο. 


Τέλος τόνισε πως μετά από χρόνια ο Δήμος πήρε στην κυριότητα του το εργοτάξιο.


Πυρά Χατζηδημητρίου κατά Μπάτση με αφορμή τον προϋπολογισμό


Ο Σάκης Χατζηδημητρίου εξαπέλυσε πυρά προς τον Δήμαρχο με αφορμή τον προϋπολογισμό, πάσχει στην ουσία ανέφερε και φαίνεται πως το συνέταξαν οι υπηρεσίες χωρίς την δική σας πολιτική καθοδήγηση. Έργα μεγάλα απουσιάζουν από τον φετινό προϋπολογισμό. Δεν είδαμε πολιτικό στόχο, δεν υπάρχουν μελέτες. Τον τον χαρακτηρίζουμε πρόχειρο και μη υλοποιήσιμο. Δεν θα τον ψηφίσουμε, θα ψηφίσουμε μόνο τα συνεχιζόμενα έργα. 


Μπίνος για προϋπολογισμό: Δεν είναι ρεαλιστικός


Ο κύριος Μπίνος ανέφερε πως ο προϋπολογισμός στερείτε πολιτικού σχεδιασμού και ανάπτυξης. Συνέχισε λέγοντας πως είναι καθαρά υπηρεσιακός, κινείται σε εισπρακτικά χαρακτηριστικά και δεν είναι ρεαλιστικός. Τόνισε πως τα έργα που θα γίνουν είναι έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.


Επίσης ανέφερε πως δεν έχει πάρει απαντήσεις ακόμα για το ιδιωτικό συμφωνητικό, αλλά και τις απευθείας αναθέσεις του Δημάρχου.


Παρούτογλου: Έγινε στο πόδι ο προϋπολογισμός

Με ερώτημα για το αν το ιδιωτικό συμφωνητικό ισχύει και ποιος είναι ο ρόλος της κ. Χισκάκη στον Δήμο ξεκίνησε την τοποθέτηση του ο Νίκος Παρούτογλου.


Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα του προϋπολογισμού τονίζοντας πως έγινε στο πόδι και είναι αντιγραφή του προηγούμενου. Θέλω να μάθω πως γίνεται ο εξορθολογισμός στα έξοδα, γιατί αλλιώς τα λόγια είναι τζάμπα, θα είχε αξία να το μάθω ανέφερε. 


Τόνισε πως δεν υπάρχουν στον προϋπολογισμό τα Δημοτικά τέλη από τα οποία απαλλάσσονται καταστήματα με νόμους του κράτους λόγω πανδημίας. 


Επίσης έθεσε το θέμα της άρδευσης, για το οποίο ανέφερε πως δεν υπάρχει σχέδιο. Πρέπει να λύσουμε το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο δεν κατάφεραν να λύσουν οι προηγούμενες Δημοτικέ Αρχές κατέληξε.


Η Δευτερολογία του Δημάρχου


Στην δευτερολογία του ο Δήμαρχος Αλμωπίας απάντηση σε πολλά ερωτήματα των κυρίων Χατζηδημητρίου, Μπίνου και Παρούτογλου.


Πρέπει να δείξετε συνεργασία και καλύτερη διάθεση τόνισε, για να πάμε τον τόπο μπροστά, με όλο αυτό το μηδενισμό δεν προχωράει τίποτα.


Κύριε Μπίνο και  κύριε Χατζηδημητρίου αφού δεν ψηφίζεται τον προϋπολογισμό, για άλλη μια φορά απέχετε από μία κορυφαία διαδικασία.


Δίνουμε τις κατευθύνσεις μας, δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες στον αυτόματο πιλότο. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τους προέδρους των Τ.Κ.. Έχουμε φέρει πολλά έργα. Τα έργα είναι για τους πολίτες. Είμαστε κοντά στα κέντρα λήψεις αποφάσεων. Έχουμε φέρει 1.000.000 ευρώ δικές μας χρηματοδοτήσεις. Υπάρχει καθυστέρηση γιατί υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Δεν γίνεται να τα μηδενίζουμε όλα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος θα μας δώσει ακόμα μία ευκαιρία για να υλοποιήσουμε περισσότερα έργα.


Γίνεται διαστρέβλωση ανακοινώσεων του Δήμου από συγκεκριμένα site, χωρίς να κάνουν μία πρόταση κατέληξε ο Δήμαρχος Αλμωπίας.


4 σχόλια:

  1. Μπράβο ΔΗΜΑΡΧΕ, πως τους πετσόκοψες πάλι. Το βιολί τους, σε όλα όχι όχι όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κε Δήμαρχε, δυστυχώε δεν φαίνεται να έχεις διάθεση για συνεργασία, και την πληρώνει ο τόπος μας. όποιος θέλει να συνεργαστεί, ρωτάει καμιά φορά και την γνώμη της αντιπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κόμπλεξ του Μπινου έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Δυστυχώς ακόμα δεν μπορεί να χωνέψει ότι έχασε την καρέκλα του από τον Μπάτση. Κρίμα. Κρίμα γιατί αν είχε λιγότερα κόμπλεξ και αν είχε περισσότερη ταπεινοτητα θα μπορούσε να κρατήσει τους συνεργάτες του (οι οποίοι του φύγανε σχεδόν όλοι) και να είναι δήμαρχος για πολλές τετραετίες. Κι ακόμα πιο κρίμα που δεν έχει καταλάβει ακόμα τι είναι αυτό που τα προκάλεσε όλα αυτά. Άλλαξε στάση Μπινο αν θες να έχεις μέλλον στην τοπική αυτοδιοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι μέλλον να έχει ο Μπινος. Στις επόμενες εκλογές μαζί του θα είναι, μόνο ο οδηγός του......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365