Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Καλές απόκριες για την εστίαση, ίσως και νωρίτερα η επιστροφή στα γυμνάσια και Λύκεια

Γυμνάσια και λύκεια εξετάζεται να ανοίξουν και πριν την 1 Φεβρουαρίου

Μετάθεση για το τέλος Φεβρουαρίου Αρχές Μαρτίου παίρνει το άνοιγμα της εστίασης, ενώ γυμνάσια και λύκεια εξετάζεται να ανοίξουν και πριν την 1 Φεβρουαρίου.


Αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τον βηματισμό που θα ακολουθήσει για το άνοιγμα της αγορά και της οικονομικής αλλά και κοινωνικής δραστηριότητας στην χώρα. Σημείο μηδέν για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη θα είναι ο απολογισμός του πρώτου 15νθήμερου από το άνοιγμα του λιανεμπορίου.


Ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής έδωσε το στίγμα των προθέσεων του βάζοντας την δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε πρώτο πλάνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων θα εξεταστεί από την επιτροπή των λοιμοξιωλόγων την Παρασκευή και θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.

 

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη ανέφερε πως «πρέπει την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν τα σχολεία και μάλιστα με προσοχή με τεστ σε καθηγητές και τα παιδιά. Με τις παραμέτρους και τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή την στιγμή μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία, οι δείκτες τώρα είναι ελεγχόμενοι και μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα».


Και ο Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι το επόμενο βήμα, σημειώνοντας πως θα χρειαστεί δύο εβδομάδες για το άνοιγμά τους «αν πάνε καλά τα πράγματα με το λιανεμπόριο. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι τα σχολεία, είναι μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν, λίγο πιο πίσω πάει η εστίαση».


Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα. «Καλό είναι να πάρουμε ανάσα την επόμενη εβδομάδα και να μην ανοίξουν τα σχολεία. Εχουμε μπροστά μας δύο δύσκολους μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Όσο αφορά την εστίαση φαίνεται το άνοιγμα της δραστηριότητας αυτής να πηγαίνει αρκετά πίσω με την επαναλειτουργία της να εξετάζεται πλέον για τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου μέσα στο τριώδιο και λίγο πριν την Απόκριες.


Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο χαμένος τζίρος σε εστίαση και καταλύματα υπολογίζεται για το τρίτο τρίμηνο του 2020 στα 3,2 δισ ευρώ, ενώ ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία της ανεργίας με 27.862 περισσότερους εγγεγραμμένους ανέργους να καταγράφει ο ΟΑΕΔ τον Δεκέμβριο.


4 σχόλια:

  1. Μέχρι τον Μάρτιο ελάτε να σας δώσουμε τα κλειδιά και τα απλήρωτα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά λυπάμαι τους ανθρώπους που ζούν από την εστίαση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλοί που ήδη δεν πλήρωναν ενοίκια ή Τεβε τώρα το παίζουν καμένοι...Δεν πείθει η κλάψα τους...
    Είναι οριστικό: δεν σηκώνει η αγορά τόσα μαγαζιά εστίασης.Άλλο πράγμα μαγειρείο και μοιράζω φαγητό (γίνεται και σε μια αποθήκη απόκεντρα)Κι άλλο πράγμα έχω μαγαζί να κάθονται(μεγάλο ενοίκιο αυστηροί κανόνες).
    Ολόκληρος ο κόσμος αλλάζει μαζί και η Αλμωπία.
    Αγορά σημαίνει: έχουμε ξυλεία? τέτοιου είδους επιχειρήσεις...Έχουμε φρούτα λαχανικά? τέτοιο είδος (είτε συσκευασία ειτε εμπόριο κοκ)
    Δεν έχει φοιτητές ,ούτε υπηρεσίες η Αριδαία για να βασιστείς στο Καφε.
    Επιχειρηματικότητα είναι ανακαλύπτω,επενδύω,εξάγω...όχι μοιράζω Φρέντο ή Σουβλάκια! Αυτό θα το κάνουν λίγοι και Πολύ καλοί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου εύχομαι ο Θεός να μην σου δώσει να είναι κλειστό το μαγαζί σου λεβέντη με κρατική εντολή και από πίσω να μην είχες χάσει ποτέ σου ούτε μια δόση ΕΝΦΙΑ ούτε μια δόση εφορίας ούτε έναν λογαριασμό ΔΕΗ και ούτε ένα μηνιάτικο ενοικίου και τώρα να μην μπορείς να πληρώσεις τίποτα και να είσαι και πενήντα χρόνων οικογενειάρχης μέχρι πρότινος κύριος στις υποχρεώσεις και πλέον.......... Λυπάμαι για τις απόψεις σου ειλικρινά....

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365