Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Πώς θα λειτουργήσει η αγορά από αύριο Σάββατο

Στις «κίτρινες» περιοχές όπως οι Πέλλα, τα καταστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν, όπως μέχρι τώρα

Με click away και click inside λειτουργεί η αγορά στις κόκκινες περιοχές - μεταξύ των οποίων είναι και η Αττική - από αύριο Σάββατο.


Σε καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, ο καταναλωτής θα μπορεί να να κλείνει ραντεβού υπό προϋποθέσεις (click inside).


Στις «κίτρινες» περιοχές όπως οι Πέλλα, τα καταστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν, όπως μέχρι τώρα. Σε αυτές τις περιοχές, προστίθεται η λειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ.


Συγκεκριμένα όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, από αύριο θα ισχύουν τα εξής για το click away στις κόκκινες περιοχές: 


Απαγόρευση μετακινήσεων (curfew) από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ.

Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.

Έναρξη λειτουργίας από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου.

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, κλειστά.

Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό)από 7 π.μ. έως 8μ.μ.

Η εξ αποστάσεως υποχρεωτική προαγορά των αγαθών (είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω της εφαρμογής e-Καταναλωτής) και παραλαβή από έναν (1) πελάτη και από ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο των καταστημάτων.

Απαγορεύεται η είσοδος πελατών στο κατάστημα.

Η επιχείρηση καταχωρεί την παραγγελία και αποστέλλει στον πελάτη, είτε τιμολόγιο είτε μήνυμα, που θα φέρει τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία – Διεύθυνση – ΑΦΜ - Χρονικό διάστημα παραλαβής.

Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά και με POS

Απόσταση δύο μέτρων

Αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο- βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη δήλωση


Οι κανόνες για το click inside 

Ραντεβού θα μπορούν να κλείνουν οι πολίτες στα καταστήματα πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων και ειδών βιβλιοχαρτοπωλείου (πλην καταστημάτων τροφίμων) και αυτό θα είναι το λεγόμενο click inside που θα ισχύει στις κόκκινες περιοχές: 


Υποχρεωτικός ο εξ αποστάσεως καθορισμός ραντεβού, είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω της εφαρμογής e-Καταναλωτής.

Ο πελάτης αιτείται ραντεβού από την επιχείρηση, η οποία εν συνεχεία καταχωρεί είτε ηλεκτρονικά είτε σε έγγραφο το αίτημα του και αποστέλλει τον πελάτη, μήνυμα (SMS ή email), που θα φέρει τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία –Διεύθυνση –ΑΦΜ- Χρονικό διάστημα παραλαβής.

Αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο- βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης, πλέον δε της απόδειξης προαγοράς του προμηθευτή. Είδος επιχείρησης

Απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ πελατών στα ταμεία.

Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ πελατών και έως 9 άτομα παρόντα (ουρά) στους εξωτερικούς χώρους.

Υποχρεωτική η επισήμανση σε εμφανές σημείο του μέγιστου αριθμού πληθυσμού εντός των καταστημάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365