Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Ζέφη Κρούμτση: Δικαίωση στον νομικό κόσμο της Έδεσσας και τους πολίτες της με την ανέγερση δικαστικού μεγάρου

Γράφει η δικηγόρος Ζέφη Κρούμτση

Είναι πασιφανές ότι στην πόλη μας η μακρόχρονη απουσία ενός αξιοπρεπούς δικαστικού κτιρίου, συνιστούσε επί σειρά ετών όνειδος για την τοπική κοινωνία. 


Παρά την πληθώρα ΄διαθέσιμων΄ οικοπέδων, οι προσπάθειες από τους αρμόδιους φορείς υλοποίησης και ολοκλήρωσης του έργου απέβαιναν άκαρπες εδώ και αρκετές δεκαετίες και παρέμεναν στάσιμες για τους «γνωστούς-άγνωστους» λόγους. Ασκώντας μάχιμη δικηγορία, δραστηριοποιούμενη στην πόλη όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η μετεγκατάσταση των δικαστικών υπηρεσιών από το μισθωμένο κτίριο, στο οποίο σήμερα στεγάζονται, καθίσταται πιο επιβεβλημένη από ποτέ. 


Κι αυτό διότι, η ακαταλληλότητα του κτιρίου, προβλήματα στατικότητας, η μακροχρόνια κακή συντήρηση, η μη αναβάθμιση των χώρων στο εσωτερικό του κτιρίου σε συνδυασμό με τη διαρκώς αυξανόμενη δικαστηριακή ύλη, καθιστούν εμφανώς προβληματικές τις συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης, δυσχεραίνοντας και παρεμποδίζοντας το σοβαρό της έργο. Συνεπώς, η ανέγερση του εν λόγω δικαστικού κτιρίου αποτελεί καθολικό αίτημα των εργαζομένων στον χώρο της Δικαιοσύνης (Δικαστών, δικαστικών υπαλλήλων και δικηγόρων), αλλά και των πολιτών. Φτάνουμε στο σήμερα με την ανεύρεση σημαντικής πλέον έκτασης οικοπέδου, μέσα στην πόλη της Έδεσσας και συγκεκριμένα στην πλατεία «Ηρώων» και τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης για την ανέγερση αυτού μέσω ΣΔΙΤ. 

Εκφράζω τη χαρά μου που επιτέλους μια πολυετής προσπάθεια με τη συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου και των πολιτικών φορέων του τόπου ‘φαίνεται’ να δικαιώνεται. Η Έδεσσα θα αποκτήσει τις δικαστικές υποδομές που της αξίζουν. Σίγουρα το νέο Δικαστικό Μέγαρο θα αποτελεί ένα οικοδόμημα ‘στολίδι’ για την πόλη μας, με τη δικαστηριακή ύλη και πρακτική να συγκεντρώνεται σε ένα σύγχρονο και εξελιγμένο περιβάλλον εργασίας, όπου θα τονώσει αδιαμφισβήτητα το κύρος της Δικαιοσύνης και θα βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.

Ο χρόνος δε ανέγερσης ‘ΑΓΝΩΣΤΟΣ’.

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ …  


ΖΕΦΗ Δ. ΚΡΟΥΜΤΣΗ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ ΕΦΕΤΑΙΣ


1 σχόλιο:

  1. να έλεγες όμως και κανένα ευχαριστώ και στον ΣΥΡΙΖΑ και στους υπουργούς δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ και στην βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365