Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Ξέρετε γιατί οι άντρες γονατίζουν όταν κάνουν πρόταση γάμου;

Ρομαντισμός ή ένα ακόμα κλισέ;

Τι όμως σημαίνει πραγματικά η κίνηση των ανδρών όταν γονατίζουν μπροστά στην αγαπημένη τους ζητώντας τη σε γάμο;


Το site The Engagement Ring Bible έρχεται να δώσει την απάντηση, λέγοντας πως η συγκεκριμένη παράδοση προέρχεται από την εποχή των ιπποτών. Οι ιππότες συνήθιζαν να γονατίζουν μπροστά στον βασιλιά τους ως ένδειξη σεβασμού και αφοσίωσης. Η κίνηση αυτή συνδέθηκε επίσης και με τις θρησκευτικές τελετές όπου οι πιστοί γονατίζουν ενώπιον του Θεού. Έτσι όταν ένας ευγενής ζητούσε σε γάμο μία δεσποσύνη γονάτιζε μπροστά της με το δαχτυλίδι δηλώνοντας τον απόλυτο σεβασμό του προς εκείνη.

Μία ακόμη λεπτομέρεια που ίσως δεν γνωρίζαμε είναι η σημασία του δαχτυλιδιού για το οποίο υπεύθυνος είναι ο Πάπας Ιννοκέντιος Γ΄. Το 1214 θέσπισε έναν νόμο με τον οποίο τα ζευγάρια που σκόπευαν να παντρευτούν έπρεπε να τηρούν μία περίοδο αναμονής. Μέχρι την ημέρα του γάμου τους έπρεπε να φορούν ένα δαχτυλίδι ως σύμβολο της δεύσμευσής τους.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365