Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021

Διονύσης Σταμενίτης: «Απαραίτητη η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Βεγορίτιδας»

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Άρνισσας κ. Παπαγιαννίδη και το Γενικό Αρχηγό του Ναυτικού Ομίλου Βεγορίτιδας κ. Δίσκο πραγματοποίησε σήμερα, 19 Φεβρουαρίου 2021, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης. 


Ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα που εντοπίζονται στην περιοχή και τα οποία σχετίζονται με την καύση των εκτάσεων του παρόχθιου τμήματος της Λίμνης Βεγορίτιδας. Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, την περασμένη εβδομάδα, για πολλοστή φορά, εκδηλώθηκε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να καούν εκτάσεις  και να προκληθούν σοβαρές καταστροφές στο σύνολο της Ορνιθοπανίδας και του οικοσυστήματος της περιοχής. 


Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Ναυτικού Ομίλου Βεγορίτιδας μετέφερε στον κ. Σταμενίτη τα προβλήματα που εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα λόγω των αυθαίρετων τσιμεντόσεων μέσα στο νερό. Ειδικότερα, τις μέρες που εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται συγκρούσεις των σκαφών του Ναυτικού Ομίλου αλλά και των ιδιωτών, με αποτέλεσμα τη βύθιση αυτών και την πρόκληση υλικών ζημιών. 


Ο Βουλευτής από την πλευρά του, αφού άκουσε τα προβλήματα, διαβεβαίωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα θέσει τα ζητήματα τόσο στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρα όσο και στον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά προκειμένου να διερευνηθούν οι τρόποι χρηματοδότησης ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. Στο πλαίσιο της προστασίας της ορνιθοπανίδας και του φυσικού πλούτου της περιοχής καθώς και της ανεμπόδιστης και ασφαλούς άσκησης των αθλητικών δραστηριοτήτων του Ναυτικού Ομίλου Βεγορίτιδας, ο κ. Σταμενίτης τόνισε την ανάγκη για συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών ώστε να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.


Παράλληλα, σήμερα ο κ. Σταμενίτης κατέθεσε ως αναφορά στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα τη σχετική επιστολή του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365